Gyvūnų prieglaudai „Lesė“ – reikšminga parama iš netikėto svečio

Šeštadienį gyvūnų prieglaudoje „Lesė“ apsilankė netikėtas svečias. Vilniuje pranešimus lyderystės konferencijoje „Forum One“ skaitęs žymus Holivudo aktorius bei kovos menų meistras Jeanas Claude'as Van Damme'as parodė didelį dėmesį benamiams ir likimo nuskriaustiems keturkojams. Aktorius susitikimo metu bendravo su prieglaudos savanoriais, mielai pozavo su jos gyventojais ir pats ėjo pavedžioti žmogaus šilumos ir rūpesčio ištroškusius keturkojus.

J.C.Van Damme'as apsilankė gyvūnų prieglaudoje „Lesė“.<br>Organizatorių nuotr.
J.C.Van Damme'as apsilankė gyvūnų prieglaudoje „Lesė“.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Oct 26, 2014, 1:08 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 3:38 PM

Kaip portalui lrytas.lt sakė prieglaudos „Lesė“ savanorė Galina Krasovskaja, aktorius jų prieglaudą pasirinko dėl to, kad tai didžiausia tokio pobūdžio įstaiga Lietuvoje. Be to, aktoriaus pageidavimu, tai turėjo būti prieglauda, kurioje gyvūnai ieško namų, o ne migdomi ir siunčiami myriop.

„Jeanas Claude'as teiravosi apie konkrečius šunis ir žadėjo, kad per savo pažintis bandys ieškoti jiems naujų namų“, – po susitikimo džiaugėsi prieglaudos savanorė Galina.

Jos pasakojimu, sunku buvo įsivaizduoti, ką vizito metu galvojo ir svarstė aktorius, tačiau aiškiai matėsi, kad jis jautėsi tarsi namuose – jaukiai ir patogiai. „Prisėsdavo prie kokio nors šuns, pabendraudavo. Jam buvo svarbus ryšys su gyvūnu“, – įspūdžiais dalijosi savanorė, pridurdama, kad jei aktoriui būtų nepatikę, jis būtų „atsižymėjęs“ ir išvažiavęs. Vis tik prieglaudoje, kaip teigė Galina, J.C. Van Damme'as užtruko apie dvi valandas.

Didžiausio dėmesio sulaukė vienas šuo, kuris serga sunkia autoimunine liga, tad jam neišsivystę galvos raumenys. Anot savanorės, šis šuo retai kurį žmogų prisileidžia ir net pačią Galiną dažnai piktai aploja, tačiau J.C. Van Damme'as su juo akimirksniu rado bendrą ryšį.

Vėliau prieglaudos svečias išsivedė porą šunų į lauką, pavedžiojo ir paprašė juos nufotografuoti, tikindamas, kad stengsis padėti jiems surasti naujus namus.

Kaip pasakojo Galina, aktorius atrodė ir elgėsi tarsi paprastas žmogus, o ne pasaulinio lygio žvaigždė. „Paprašė kavos puodelio. Na, ir mes paruošėme tos paprastos, verdančiu vandeniu užplikomos kavos“, – su šypsena prisiminė Galina.

Nors prieglauda „Lesė“ ir nesitikėjo jokios paramos gyvūnams iš aktoriaus, vizito metu jis vis tik pasidomėjo apie prieglaudos išlaidas ir paprašė atsiųsti rekvizitus. „Didelis paskatinimas vien tai, kad toks žmogus apsilankė mūsų prieglaudoje. Mums tai labai netikėtas ir reikšmingas įvykis“, – džiaugėsi Galina.

J.C. van Dame'o apsilankymo prieglaudoje „Lesė“ akimirkos – fotogalerijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.