Nepaprasto katino Raisiaus istorija: ar išdrįsite susipažinti?

Katinėlis, kurį praminėme Raisiu, į „Naminukų“ globą atkeliavo iš Tuskulėnų gatvės, kur gyveno krūme esančiame šalia automobilių aikštelės. Iki patenkant pas mus, būdamas vos 1,5 mėn. pyplys, spėjo patirti įvairių nuotykių: pasivažinėti po automobilio kapotu, iškristi vidury gatvės ir likti nesuvažinėtas, pamest savo gimtąjį krūmą ir mamą, atrasti suaugusiųjų kačių šėryklą ir t.t.

Raisius ieško namų.<br>„Naminukų“ nuotr.
Raisius ieško namų.<br>„Naminukų“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Naminukai

2015-02-02 14:13, atnaujinta 2018-01-14 09:04

Dabar Raisiui jau maždaug 6 mėnesiai, bet lig šiol jis mums – neperkastas riešutėlis. Mes niekada nežinome nei ką jis jaučia, nei ką galvoja. Jis – uždaras ir susimąstęs katinėlis, kaip pavyzdį jo keistumų pasakysime tai jog tik patekęs pas mus, netrukus jis buvo sugrupuotas su kitu bendro likimo draugu (kad nebūtų taip liūdna), kartu narve jie išgyveno gal 4 mėnesius, bet pirmuosius kelis Raisis elgėsi taip lyg draugo narve net nebūtų (nežaidė, nežiūrėjo į jį, nemiegojo šalia, tiesiog ignoravo), vėliau „išsijudino“, o iškeliavus draugui vėl užsisklendė savyje.

Dabar dažniausiai matome tik Raisio pūkuotą pakaušį kyšantį iš kraiko dėžutė. Žmonių, rankų ir glostymų bijo, kartais elgiasi visai kaip vaikas įsivaizduodamas, kad jei tą akimirką užsimerks, niekas nematys ir jo. Bet kartais, kai jis įsivaizduoja, kad žmonės susikoncentravę kažkur kitur, akies krašteliu pastebime kaip jis gražiai žaidžia su savo žaisliukais, ir jo mielame snukutyje ir šviesiose akytėse atsiranda liepsnelė ir tikros emocijos, tik pasijunta stebimas – kaipmat tampa tingiu meškinuku.

Ar pamils kas keistuoliuką Raisį? Ar padovanos jam kas nors vietelę, kuri taps sava ir jauki? Ar kas nors norės jį suprasti ir priimti tokį, koks yra?

Jei galite šiam šviesių akių pūkuotukui padovanoti gyvenimą, skambinkite „Naminukams“ 8 648 30077 (Vilnius) arba 8 605 46795 (jei negalime atsiliepti, skambinkite vėliau arba parašykite žinutę, kad perskambintume.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.