Sužalotam gyvūnui sulaukti pagalbos sostinėje – beviltiška

Šeštadienio vakaras. Po mano daugiabučio langu veriamai kniaukia rainas katinėlis. Jo akis sužalota. Gyvūnas maldauja pagalbos nuo ryto, bet traukiantys pro šalį žmonės tik paspartina žingsnį, o daugiabučio gyventojai, matyt, užsikemša ausis.

Katinui nesutiko padėti nė viena įstaiga.
Katinui nesutiko padėti nė viena įstaiga.
Katinui nesutiko padėti nė viena įstaiga.
Katinui nesutiko padėti nė viena įstaiga.
Daugiau nuotraukų (2)

Austė Radžiūnaitė

2015-10-31 22:51, atnaujinta 2017-10-06 11:56

O ir kur ieškoti tos pagalbos, į ką tokiu atveju kreiptis? Susuku numerį visiems atvejams 112. Sulaukiu patarimo kreiptis į „Grindą“, esą gyvūngaudžiai dirba ir savaitgaliais.

Šios įmonės reputacija nekokia, bet vis geriau negu nieko. Skambinu ten. Atsakymas: „Laukite pirmadienio arba kreipkitės į gyvūnų globos organizacijas – pavyzdžiui, „Beglobį“.

Skambinu „Beglobiui“. Atsiliepia pavargęs moters balsas: „Nebeturime tiek jėgų, kad rinktume kačiukus iš gatvės. Imame tik iš „Grindos“, kur jie nugalabijami. Dabar ir iš ten nepaimtume – gavome 21 katiną iš „kaupėjos“, visi išsekę.

Dar 9 priėmėme iš kitos „kaupėjos“ per „Grindą“. Tragiška situacija. O pagalbos skambučių sulaukiame kaip niekada daug“.

Girdžiu patarimą kreiptis į kitus visuomenininkus – pvz., „Rainiuką“ arba „Naminukus“. Beldžiuosi ten. Niekas neatsako. Įkeliu pagalbos šauksmą į jų paskiras „Feisbuke“. Tyla.

Lieka užsikimšti ausis ir man, nes pačios namai jau virsta gyvūnų prieglauda. Ech, nėra gyvūnams vietos šioje valstybėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.