Sukrečiantys vaizdai iš šunų daugyklos: vis dar norite pigiai nusipirkti keturkojį?

Šią savaitę norime pradėti naujienomis. Deja, tema ta pati – daugyklos. Su „DogSpoto“ komanda šį projektą pavadinome Mauručių projektu. Išsamių detalių, kaip ir kas vyko, neskelbsime, nes daugyklas ir jose kankinamus bei išnaudojamus gyvūnus pasiekiame kruopštaus darbo ir planavimo dėka. Tačiau tikrai nereikia būti genijumi – jeigu mūsų šalies kontroliuojančios instuticijos norėtų, nelegalius daugintojus pasiektų dar greičiau ir lengviau, nei tenka mums.

 Vaizdas iš šunų daugyklos.<br> Stop kadras
 Vaizdas iš šunų daugyklos.<br> Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

VšĮ „DogSpotas“

Jul 6, 2018, 9:40 AM

Pažvelkite į slapto filmavimo metu užfiksuotus vaizdus. Taip, akys jūsų neapgauna – tai tvartas, tai gyvulių gardai, tai sąlygos, kuriomis gyvena išnaudojami suplotasnukiai. Drėgmė, visiška antisanitarija, baisus, nosį riečiantis kvapas, priskretę maisto ir vandens dubenys... Ir tai – tik maža, vietinės reikšmės daugyklėlė.

Apibendrinant, iš Mauručių daugyklos parsivežėme: vieną 2-3 metų patinėlį, kurį pavadinome Ogiu, vieną 2-3 metų kalytę, galimai sukergtą, kurią pavadinome Rama. Taip pat apie 4 metų kalytę, kurią pavadinome Mija, su 2 vaikučiais (4 savaičių amžiaus) (pavadinome Sju ir Džoniu Bravo). Maždaug 4 metų kalytę, galimai sukergtą, kurią pavadinome Gėlyte.

Taip „DogSpoto“ globotinių būrys pasipildė 6 naujais globotiniais.

Visi naujokai, išskyrus jauniklius, turi bėdų su akimis – opos, ragenos pažeidimai, bakteriniai uždegimai. Baisus kvapas, nutampyti ir pajuodę kalių speneliai... Visų ausys – apimtos uždegimų. Patinėlio Ogio nagai buvo tokio ilgio, kad įaugo į letenos pagalvėles. Ramai atlikta echoskopija, kol kas nėštumo nesimato (laikome letenas, kad jo ir nebūtų). Deja, Gėlytė laukiasi, echoskopija atlikta jau kelis kartus, liko nedaug.

Mija nemato viena akyte ir jau niekada nebematys. Jos jaunikliai – pilni kirminų, pavyko išvaryti tik per tris kartus. Dėl kirminų invazijos jie lėčiau augo ir vystėsi. Kiek žinome, šuniukų buvo 7, deja, pavyko išgyventi tik mūsų parsivežtai porelei (iš pradžių daugintoja sakė, kad išpardavė, bet po to prisipažino, kad visus 5 kalytė nuspaudė). Visi naujokai neskiepyti, nežeklinti.

Kiek dar tokių iškankintų šunų turime ištraukti, kad žmonės pagaliau praregėtų?

Kodėl tai darome? Norime ištraukti bent dalį šunų. Norime „uždaryti“ nesibaigiančio kergimo ir išnaudojimo, tiesiog tikro pragaro, ratus. Bent tai saujelei. Bent tai „ledkalnio viršūnei“. Norime parodyti, kokia yra tikroji pigesnio šuniuko kaina. Norime dar kartą priminti, kad daugyklos klesti. Ir nereikia apsimesti, kad jų – nėra. Kad tokių vaizdų Lietuvoje nėra ir nerasi. Jų – apstu. Nemato tik tie, kurie nenori matyti.

Faktas, kad tokie projektai – ne pigus „malonumas“. Dėkojame visai „DogSpoto“ šeimai, kuri susivienijo ir pasiryžo traukti šiuos nabagus iš tvarto. Bendromis jėgomis – mums pavyko.

O dabar prašome visų, kurie mus palaiko, kurie žino, kaip dirbame ir ką sugebame padaryti, prisidėti prie šiems naujokams reikalingo gydymo ir procedūrų. Jie yra tie laimingieji kuriems pasisekė. Nepaisant visko, ką jiems teko patirti, jie visiški geriečiai, be proto mylintys žmogų ir norintys būti šalia, nepaisant nieko... Žvelgiant į juos, prisimenant, iš kur juos parsivežėm, drėksta akys ir gerklėje užstringa sunkus gumulas. Net patyrę nepriežiūrą, išnaudojimą, žiaurumą, jie vis tiek vizgina savo uodegomis ir dalina bučkius. Kad ir baidydamiesi staigesnio judesio, kad ir prislinkdami pažemiui...

Mūsų laukia sunkus darbas ir ne mažesnės išlaidos. Labai prašome padėti mums, padėti jiems. Stabdykime nelegalius daugintojus, stabdykime gyvūnų išnaudojimą, viešinkime žinią!

Tik kartu mes galime daugiau! VšĮ „Dogspotas“ Paramos gavėjo kodas: 303167452 Bankas: „Swedbank“ Banko sąsk.: LT68 7300 0101 3720 8824 Paskirtis: MAURUČIAMS

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.