Lietuvoje dėl tragedijos nuskambėjęs šuo Ramzis vėl turi namus

Kūdikį mirtinai sudraskęs šuo Ramzis jau turi naujus namus. Iš Vakarų Lietuvos gyvūnų priežiūros centro, kur dobermanas praleido pusantrų metų, jį išsivežė naujas šeimininkas.

Iš pradžių atvykęs vyras ketino tik pabendrauti su Ramziu, bet susitikęs nebeišsiskyrė – parsivežė šunį namo.<br>„Nuaro“ nuotr.
Iš pradžių atvykęs vyras ketino tik pabendrauti su Ramziu, bet susitikęs nebeišsiskyrė – parsivežė šunį namo.<br>„Nuaro“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-17 09:50

Trejų metų Ramzis gyvūnų prieglaudoje Klaipėdos pašonėje atsidūrė pernai po Šilutėje įvykusios tragedijos.

Kovo 22-ąją gyvenamųjų namų kieme suręstame voljere laikytas šuo, pragraužęs skylę, sugebėjo ištrūkti į laisvę, parvertė vežimėlį, ištempė iš jo kūdikį, nasruose jį nešiojo po kiemą, o vėliau išbėgo į gatvę.

Sukrečiantį vaizdą išvydę pro šalį važiavę Šilutės policijos komisariato pareigūnai, iš šuns nasrų išvadavę vaiką, nuvežė jį į ligoninę.

Medikai niekuo nebegalėjo padėti – mirtinai sukandžiotas pusantro mėnesio kūdikis mirė.

Gyvūnas buvo užguitas

Šilutės rajono apylinkės teismas už gyvybės atėmimą dėl neatsargumo ir netinkamą šuns priežiūrą vaiko tėvui 49 metų Aleksandrui Gumuliakovui skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant.

Iš pradžių visą kaltę dėl tragedijos vertęs Ramziui teisme vyras savo kaltę vis dėlto pripažino ir, matyt, tikėjosi išteisinimo.

Pristatytas į prieglaudą Ramzis tesvėrė septyniolika kilogramų, nors paprastai trejų metų dobermanų veislės šunys sveria 25–28 kilogramus.

Prieglaudos specialistai neabejojo, jog visos problemos kilo dėl to, kad šuo nebuvo tinkamai prižiūrimas ir šeriamas, jam trūko net vandens, buvo ne tik nepakankamai mylimas, bet ir patyręs fizinį smurtą. Jis ilgai vengdavo vyrų, susigūždavo net nuo staigiai pakeltos rankos mosto.

Susitikę nebeišsiskyrė

Per pusantrų metų Ramzis visiškai atsigavo. Jį globoti žadėjo ne viena šeima, bet vis persigalvodavo. Pagaliau „Nuaras“ socialiniame tinkle paskelbė, kad Ramzis turi šeimininką.

„Ši šeima Ramzį ir jo istoriją sekė nuo pirmos dienos, kai šuo pateko pas mus.

Planavo ir anksčiau jį priglausti, tačiau susilaikė, nes namie jau augino dobermanų veislės šunį. Neseniai jis iškeliavo į šunų rojų. Su tuo susitaikę žmonės atvyko pas mus“, – sakė gyvūnų prieglaudos atstovai.

Dėl Ramzio žmonės sukorė ne vieną šimtą kilometrų ir buvo nusiteikę, kad ir šįkart tik pabendraus su juo, prisipratins.

Tačiau susitikus vyrui ir šuniui atrodė, kad jie – seniausi draugai. Ramzis akimis sekė iš automobilio išlipantį vyrą, be galo nudžiugo, kai jis pasuko prie jo ir nebeatsitraukė. Visi į naujus namus išvažiavo kartu.

„Labai džiaugiamės, kad tokie puikūs žmonės išsirinko Ramzį, o jis – juos. Naujieji šuns šeimininkai puikiai žino dobermanų veislės šunų privalumus ir trūkumus.

Tai žmonės, kurie išmano dobermanų dresūrą, iš karto matyti, kokią meilę ir švelnumą jaučia keturkojui. Puikesnių šeimininkų Ramziui net negalime įsivaizduoti“, – sakė prieglaudos darbuotojai.

Patiko ir vestuvininkams

Ramziui teko dalyvauti ir jaunavedžių fotosesijoje. Londone gyvenanti lietuvių emigrantų šeima savo vedybų dieną panoro įprasminti nuotraukomis su gyvūnais iš prieglaudos. Apžiūrėjus augintinius jiems labiausiai patiko Ramzis.

Fotosesijos su dobermanu jie neatsisakė ir išgirdę liūdnąją istoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.