Vaizdas Panevėžyje šokiravo: tokio perkarusio šuns dar nebuvo matę

Ir taip jau perpildyta Panevėžio gyvūnų globos draugijos prieglauda pasipildė dar vienu šuneliu. Perkaręs ir išalkęs šuo lakstė Panevėžio miesto pakraštyje, netoli prekybos ir pramogų centro „Babilonas“.

Panevėžyje šunelį išmetė į šaltį ir pasmerkė mirčiai.
Panevėžyje šunelį išmetė į šaltį ir pasmerkė mirčiai.
J. Stašys.
J. Stašys.
Daugiau nuotraukų (2)

Raimonda Mikučionytė, JP.lt

Jan 22, 2019, 11:09 PM

Panevėžio gyvūnų globos draugijos prieglaudos savanoris Justinas Stašys naujienų portalui JP pasakojo, kad apie priklydusį gyvūną pranešė pilietiška moteris.

„Ji paskambino į prieglaudą ir informavo, kad netoli prekybos centro laksto išsekęs šuo. Į vietą nuvykome per pusvalandį, moteris neišleido iš akių pasimetusio šuns.

Jis prie savęs nieko neprisileido. Labai žavėjausi moters drąsą – ji padėjo šunelį sugauti, nors jis ir bandė jai įkąsti“, – pasakojo šuns gaudymo istoriją savanoris J. Stašys.

Pasak J. Stašio, šuo senas ir labai išsekęs.

„Manau, kad jis ir buvo paliktas todėl, kad jau senas. Ir jį galėjo palikti žmonės iš rajono. Šunelio kailiukas visas nusėtas sušalusiais gurvuoliais, o pats gyvūnas neaišku, kada buvo maitintas.

Kai atsivežėme į prieglaudą, vos ne su visa lėkštute bandė ėsti, taip išalkęs buvo.

Prieglaudoje šuneliui suteikta visa reikiama pagalba, o gabalais sušalusį ir sulipusi kailiuką apkarpėme. Jam dabar viskas gerai“, – kalbėjo Panevėžio gyvūnų draugijos prieglaudos savanoris ir svarstė:

„Niekaip nesuprantu žmonių, kodėl reikia taip nežmoniškai atsikratyti kelis metus jiems tarnavusiu gyvūnu. Niekada nesuprasiu, kodėl reikia per šalčius išmesti šunį lauk ir taip pasmerkti mirčiai.

Ir dar vienas pastebėjimas, kad pastaruoju metu gan dažnai pasitaiko atvejų, kai žmonės šitaip atsikrato gyvūnais.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.