Ketverius metus vyras buvo žymimas po benamių gyvūnų nuotraukomis ir vieną dieną neištvėrė

„Nežinau, iš kur tiek meilės ir prieraišumo telpa toje mažutėje širdutėje, bet mes visada jaučiame neišmatuojamą jos džiaugsmą, kai grįžtame namo“, – pasakoja Žana ir Rokas.

Dabar Frėja neatpažįstama.<br> R.Tamašauskaitės nuotr.
Dabar Frėja neatpažįstama.<br> R.Tamašauskaitės nuotr.
Dabar Frėja neatpažįstama.<br> R.Tamašauskaitės nuotr.
Dabar Frėja neatpažįstama.<br> R.Tamašauskaitės nuotr.
Dabar Frėja neatpažįstama.<br> R.Tamašauskaitės nuotr.
Dabar Frėja neatpažįstama.<br> R.Tamašauskaitės nuotr.
Dabar Frėja neatpažįstama.<br> R.Tamašauskaitės nuotr.
Dabar Frėja neatpažįstama.<br> R.Tamašauskaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Milda Bukantytė (Nebrisius.lt)

Sep 16, 2019, 7:52 PM, atnaujinta Sep 16, 2019, 7:53 PM

„Frėja mūsų namuose atsirado prieš pusantrų metų.

Kai augau, mūsų namuose visada būdavo gyvūnas. Ir net keli. Neįsivaizdavau, kad gali būti kitaip. Kai ištekėjau, savo vyrą atakuodavau visais skelbimais, kuriuose gyvūnai ieško namų. Ketverius metus jis buvo žymimas socialiniuose tinkluose po kiekvieno benamio gyvūno nuotrauka. Žymėdavau nieko stipriai nesitikėdama, nes nuomojamame bute gyvūno laikyti negalėjome, paskui kūrėmės savuosiuose namuose ir apie gyvūną galvoti nebuvo laiko.

BET. Kai eilinį kartą pažymėjau Roką po šuns nuotrauka, mano nuostabai, vyras liepė skambinti. Negalėjau patikėti, bet nieko nelaukdama, kad vyras nespėtų persigalvoti, paskambinau į „Dogspotą“. Tuo metu Frėjos dar laukė operacija, tačiau sutarėme, kad susisieksime su „Dogspoto“ įkūrėja Indre po kelių savaičių. Žinojome, kad norėtojų daug, o šuniukas vienas. Kai galiausiai susitikome su Indre ir Frėja – abejonių neliko, buvau pasiruošusi čia ir dabar imti ir vežtis. Ir kiek buvo laimės, kai Indrė nusprendė mumis pasitikėti.

Pirmuosius mėnesius Frėja absoliučiai visko bijojo. Bijojo lipti ant sofos, bijojo rankų, bijojo glostymų, nemokėjo žaisti. Išėjus pasivaikščioti atrodė, kad pirmą kartą mato upelį, nėra mačiusi žolės, viskas jai buvo nauja ir nepažįstama. Mes galėjome tik spėlioti, kaip ji gyveno iki „Dogspoto“, kuris ištraukė ją iš daugyklos narvų.

Dabar Frėja neatpažįstama. Drąsi, aktyvi, labai sargi! Be proto myli vaikus ir juos saugo, nesvarbu, kieno vaikas. Susiranda naują mažą draugą ir tada nieko prie jo neprileidžia. Mielai lipa ant rankų, prašosi pakasoma ir būtinai prisiglaudžia, jei tinginiaujame ant sofos. O kiek ji bučiuojasi! Kai kas nors klausia, ar šuo nesikandžioja, atšauname, kad nebent užlaižyti galėtų.

Niekada nesigailėjome savo sprendimo. Atvirkščiai, kartais atrodo, kad Frėja mums kasdien duoda daug daugiau nei mes jai. Nežinau, iš kur tiek meilės ir prieraišumo telpa toje mažutėje širdutėje, bet mes visada jaučiame neišmatuojamą jos džiaugsmą, kai grįžtame namo. Ir taip, kartais norėtųsi nesikelti anksti ryte ir nevesti jokio šuns į lauką, kur šalta ir lyja, bet atsimerki, pamatai jau laukiančias tas dideles išpūstas akis ir dingsta visi atsikalbinėjimai. Ji kasdien mane moko kantrybės, atsakomybės ir besąlygiškos meilės.

Tiesa, iš pradžių bijojau, kad imame suaugusį šunį su susiformavusiais įpročiais ir charakteriu, buvo neaišku, ko tikėtis, ką gausime, kaip reikės mokyti. Mokytis Frėja nelabai ir norėjo. Išmokome sėdėti, „negalima“ ir „ateik čia“. Ir kartais atrodo, kad ji vis tiek pasirenka pati, kada komandas vykdyti, labai savarankiška. Būna, matau, kad šaukiama ausis pakėlė, pusę snukučio atsuko, bet žingsnis pagreitėja ir bėga į kitą pusę, lyg negirdėtų. Žinoma, paskui prisimena, kas iš mūsų šeimininkė, bet vis tiek būna labai juokinga.

Šiandien neįsivaizduojame savo namų be šio Kukio (taip namuose ją meiliai vadiname). Ir noriu tikėti, kad ir mes esame Frėjai tokia šeima, kurios ji norėtų. Per šiuos pusantrų metų supratau, kad mes priglausdami gyvūną suteikiame šansą naujam, geresniam rytojui ne tik jam. Mes suteikiame šansą sau.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.