Rokiškio krašte – antras namelis beglobėms katėms

Prieš du mėnesius buvo pastatytas pirmasis kačių namelis Rokiškyje. O dabar toks namukas pastatytas ir Kamajuose. Namelį sumeistravo Aušra Šimoliūnienė su vyru, į Kamajus atvežė gyvūnų globos organizacijos „Antras šansas“ savanoriai.

Kamajuose pastatytas šis kačių namukas.<br>Gyvūnų globos draugija „Antras Šansas“ / Rokiškiosirena.lt
Kamajuose pastatytas šis kačių namukas.<br>Gyvūnų globos draugija „Antras Šansas“ / Rokiškiosirena.lt
Kamajuose pastatytas šis kačių namukas.<br>Gyvūnų globos draugija „Antras Šansas“ / Rokiškiosirena.lt
Kamajuose pastatytas šis kačių namukas.<br>Gyvūnų globos draugija „Antras Šansas“ / Rokiškiosirena.lt
Daugiau nuotraukų (2)

Lina Dūdaitė-Kralikienė, rokiškiosirena.lt

Jan 14, 2021, 6:47 AM, atnaujinta Jan 14, 2021, 6:48 AM

Kamajuose netrūksta gerų žmonių

Kamajų seniūnijos seniūnė Lina Zolubienė neslepia: benamių kačių miestelyje, nors ir ne itin daug, bet yra. Bet yra nemažai ir tų, kurie gaili išmestų gyvūnų ir jais rūpinasi. Gražų pavyzdį rodo ir seniūnijos žmonės, įskaitant ir pačią seniūnę. Mat prie seniūnijos apsigyveno baikšti benamė katė.

„Kasryt mus ši katytė pasitinka prie seniūnijos durų. Skardžiu miaukimu praneša, kad pasiilgo ir alkana. Miauksi tol, kol atrakiname duris, paimame maistelio. Bandėme ją jaukinti. Šiek tiek prisileidžia paglostoma, bet ant rankų nepaimsi, iš karto atsitraukia. Mūsų specialistai pagal brėžinius sumeistravo jai žiemai namuką“, – pasakojo seniūnė.

Seniūnijos ir aplinkinių įstaigų darbuotojai gyvūno be maisto nepalieka net savaitgaliais, yra sutarta, kas išeiginių metu maitina katę.

Tokių geraširdžių kačių mylėtojų Kamajuose yra daug: ir prie įmonių, ir prie įstaigų, ir parduotuvių vidiniuose kiemuose padėti dubenėliai maisto benamiams gyvūnėliams.

Rasti vietą nebuvo sunku

Kačių nameliui vieta, pasak seniūnės, rasta nesunkiai. Tarp sandėliukų yra niša, kurioje – užuovėja. Tai ganėtinai uždara vieta, į kurią galės užsukti net baikščiausi gyvūnai. Būtent ten buvo pastatytas ir nameliukas seniūnijos darbuotojų maitinamai katei.

„Tas namelis kuklesnis, mažesnis, o šitas – net dviejų butų“, – šypsojosi seniūnė. Katės yra konservatyvūs gyvūnai, todėl, pasak pašnekovės, ir katė į naująjį būstą žiūrėjo kiek įtariai, tačiau, be abejonės, greitai pripras. O ir daugiau kačių ateis ten prisiglausti nuo šalčio, lietaus ir sniego.

Kačių namelis, pasak seniūnės, yra puiki iniciatyva, už kurią kamajiškiai dėkingi „Antro šanso“ organizacijos savanoriams.

Kartu tai ir puikus pavyzdys, kaip bendruomeniškai galima pasirūpinti pačiais mažiausiais, kurie jau kartą patyrė žmogaus išdavystę – dauguma kačių benamėmis tampa dėl to, kad kažkas jas išmetė iš namų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.