Smūgis gyvūnų globėjams: tarnybai „Pifas“ metai buvo labai sunkūs

Karantinas yra didžiulis iššūkis ne tik smulkiajam verslui, bet ir gyvūnų gerovės organizacijoms. Štai jau penktus metus Kėdainiuose aktyviai veikianti ir pagalbą tiek beglobiams naminiams, tiek laukiniams gyvūnams dažnai teikianti gyvūnų gerovės tarnyba „Pifas“ atvira – organizacijai verkiant reikalinga geros valios žmonių parama.

 Gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ gyvūnų priežiūros ir globos koordinatorė Kėdainiuose Greta Linkė apžvelgė praėjusius metus. Specialistė atvira – metai buvo labai sunkūs.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ gyvūnų priežiūros ir globos koordinatorė Kėdainiuose Greta Linkė apžvelgė praėjusius metus. Specialistė atvira – metai buvo labai sunkūs.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

Apr 1, 2021, 6:55 AM

Apžvelgė metus

Gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ gyvūnų priežiūros ir globos koordinatorė Kėdainiuose Greta Linkė apžvelgė praėjusius metus. Specialistė atvira – metai buvo labai sunkūs.

„Praėję metai mums buvo labai sunkūs.

Karantinas sukaustė visą pasaulį, tad ir mes turėjome sustabdyti projektus, nebegalėjome priimti lankytojų. Viskas tarsi sustojo, globojome gyvūnus, priimdavome naujokus, tačiau gyvūnams rasti namus darėsi vis sunkiau.

Paramos mažėjo, negalėjome priimti savanorių, tad visas darbas organizacijoje liko vienam žmogui. Tačiau nepasidavėme ir judėjome toliau“, – dėstė specialistė.

Rūpinosi kaimuose laikomomis katėmis

Gyvūnų gerovės tarnyba „Pifas“ pandemijai nepasidavė – vos atlaisvinus karantiną, vienintelė darbuotoja ir vėl kibo į įprastus darbus.

„Tik atlaisvinus karantiną vėl kibome į darbus ir pradėjome projektą, kuris skirtas kaime laikomoms katėms.

Projekto metu buvo sterilizuojamos, ženklinamos, vakcinuojamos katės, visoms išduodami sveikatos pasai ir sulašinami lašai nuo išorės parazitų.

Projektas sulaukė be galo daug susidomėjimo, tad darbo turėjome tikrai daug, bet tuo labai džiaugiamės, nes tai rodo, kad tokie projektai yra reikalingi“, – aiškino G. Linkė.

300 kačių, 600 šunų

Kėdainių rajone „Pifo“ paslaugomis pasinaudojo beveik 300 kačių augintojų ir beveik 600 šunų laikytojų. Visą šį laikotarpį nemokamai buvo sterilizuojamos ir vakcinuojamos beglobės katės, lašinami joms lašai nuo išorės parazitų.

Iš viso sterilizuotos 892 katės.

Tarnyba vykdė projektus, skirtus senjorų katėms ir šunims, nemokamai buvo suženklinti ir sterilizuoti 439 gyvūnai.

Organizacija per visus gyvavimo Kėdainiuose metus globojo ir gydė 729 gyvūnus.

„Esame už prevenciją ir siekiame kiek įmanoma daugiau užkirsti kelią beglobių atsiradimui, manome, kad reikia ne dirbti su pasekmėmis, o stengtis, kad jų nebūtų“, – tikino G. Linkė.

„Pifas“ toliau tęsia darbus ir nori jus pakviesti prie jų prisidėti ir skirti organizacijai 1,2 proc. paramą.

Suveskite duomenis į formą:

5 Mokestinis laikotarpis – 2020

6S Mokesčio dalį skiriu paramos gavėjams – žymėti varnele

E1 įrašykite 2

E2 Gavėjo identifikacinis numeris (kodas) – 300560151

E3 Mokesčio dalies paskirtis – VšĮ Gyvūnų gerovės tarnyba „Pifas“

E4 Mokesčio dalies dydis (procentais) – 1,20

E5 Mokesčio dalį skiriu iki mokestinio laikotarpio – 2021 m. (tačiau galima ir ilgesniam laikotarpiui, pvz., 2022 ar 2024 m.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.