Druskininkų ralyje nugalėjo V. Švedo ir Ž. Sakalausko ekipažas

  Paskutinį šių metų Lietuvos automobilių ralio čempionato etapą, „Classic Rally Druskininkai“, po labai atkaklios kovos laimėjo Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko ekipažas. Kauniečių duetas, važiavęs „Mitsubishi Lancer EVO X“ automobiliu, 2,6 sek. aplenkė Dominyką Butvilą ir Renatą Vaitkevičių („Mitsubishi Lancer EVO X“).

V. Švedas pagaliau pasiekė pergalę šių metų Lietuvos ralio čempionato etape.<br>Organizatorius
V. Švedas pagaliau pasiekė pergalę šių metų Lietuvos ralio čempionato etape.<br>Organizatorius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 16, 2012, 12:35 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:11 PM

Trečiąją vietą užėmė Ramūnas Čapkauskas ir Tomas Šipkauskas („Mitsubishi Lancer EVO IX“), jie nugalėtojams pralaimėjo 1 min. 55 sek. Beje, prieš metus šiame ralyje prizininkų trijulė buvo tokia pat. Tik tada jie visi kovojo toje pačioje automobilių klasėje, o šį sykį R. Čapkausko ekipažas nugalėjo tarp pirmosios įskaitos lenktynininkų.

„Šių metų pergalė, lyginant su praėjusio sezono laimėjimu, buvo nepalyginamai sunkesnė. Prieš metus vykusiame ralyje turėjome solidžią persvarą, o dabar kova su labai pajėgiais varžovais vyko iki pat paskutinių paskutinio greičio ruožo metrų. Tikrai džiaugiamės, kad pavyko laimėti, tai bus savotiška reabilitacija už tikrai ne patį sėkmingiausią sezoną“, - po finišo teigė V. Švedas, kuriam šiemet nepavyko apginti Lietuvos čempiono vardo. Todėl pergale Druskininkuose jis buvo ypač patenkintas. Ralį sėkmingiausiai pradėjo D. Butvilas, kiek vėliau jis pirmą vietą užleido Sauliaus Girdausko ir Adriano Aftanazivo ekipažui („Škoda Fabia WRC“), be to, už klaidą vieno iš greičio ruožų starte jis buvo nubaustas 10 sekundžių bauda, kuri vėliau tapo lemtinga. S. Girdauskas dėl variklio turbinos gedimo jau ralio pabaigoje buvo priverstas pasitraukti iš kovos. Tiesa, sportininkas dėl to labai neliūdėjo – šiemet iškovojo keturios iš eilės pergalės leido Lietuvos čempiono vardą pelnyti ne tik jam, bet ir pirmą sezoną drauge važiuojančiam šturmanui iš Ukrainos. Preliminarių rezultatų protokole ketvirtoji vieta bendroje rikiuotėje ir trečioji tarpo antrosios įskaitos lenktynininkų įrašyti Mindaugas ir Arūnas Daunoravičiai („Mitsubishi Lancer EVO IX“). Tačiau lenktynių komisarai yra gavę apeliaciją, todėl nėra aišku, ar į šią poziciją nesugrįš kol kas prie pašalintų (už techninių reikalavimų pažeidimus) įrašytas Roko Kvaraciejaus ir Audriaus Šošo ekipažas, gali būti ir kitokių pataisų.

Kol kas penktoje vietoje yra Giedriaus Notkaus ir Daliaus Strižano ekipažas, šeštas – Rokas Lipeikis ir Inga Lipeikytė, kurių mechanikai automobilį baigė ruošti prieš pat varžybų startą, septinti – Benediktas Vanagas ir jo šturmanas iš Rusijos Vasilijus Mirkotanas, aštunti Gediminas Ramonas ir Gediminas Celiešius. Iki devintos vietos sugebėjo pakilti greičiausias ekipažas tarp 2WD dalyvių – “Opel Astra” automobiliu važiavę Justas Tamašauskas ir Vaidas Šmigelskas. Jie nugalėjo 6 įskaitos varžybose.

Tarp 7 įskaitos sportininkų aukščiausiai pakilo Ričardas Baubinas ir Gabrielė Baubinaitė („Honda Civic“),3-osios įskaitos kovą laimėjo Egidijus Savickas ir Arūnas Jackonis („Honda Civic“), tarp 4-osios įskaitos ekipažų pirmavo Gintautas Šlepikas ir Lukas Vosylius („Honda Civic“), o tarp 5-osios įskaitos – Renaldas Šeinauskas ir Iveta Slaboševičiūtė (BMW318). Iš viso ralio finišą sugebėjo pasiekti 25 ekipažai, kiek daugiau nei pusė startavusių.

Visų klasių nugalėtojai buvo apdovanoti „Padvaiskas ir Ko“ prizais: kiekvienas nugalėtojų ekipažo narys gavo po čiužinį. Renginį vainikavo fejerverkas, o ralio lenktynininkus ir žiūrovus po to linksmino Neda Malūnavičiūtė ir grupė „Blues Makers“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.