Po incidento trasoje L. Hamiltonas pažėrė priekaištų FIA

„Formulės 1“ lenktynės Silverstone buvo paženklintos gausiu nemalonių incidentų skaičiumi. Net keturiems bolidams sprogo kairė galinė padanga.

L. Hamiltonui pirmajam plyšo padanga.<br>"Reuters"
L. Hamiltonui pirmajam plyšo padanga.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 30, 2013, 7:20 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:50 AM

Pirmoji nesėkmė ištiko iš pirmosios pozicijos startavusį britą Lewisą Hamiltoną. Nukritęs į rikiuotės galą iki lenktynių pabaigos jis sugebėjo pakilti iki ketvirtosios vietos.

Dešimtajame rate tokia pati nesėkmė ištiko ir brazilą Felipę Massą. Šis lenktynes baigė šeštojoje vietoje. Įpusėjus lenktynėms dėl plyšusios padangos iš lenktynių pasitraukė prancūzas Jeanas-Ericas Vergne. Besibaigiant lenktynėms sprogo ir Sergio Perezo bolido padanga.

Dėl šio incidento lyderio poziciją praradęs L. Hamiltonas po lenktynių negailėjo priekaištų organizatoriams ir Tarptautinei automobilių federacijai (FIA).

„Saugumas – svarbiausias klausimas, todėl tai yra nepriimtina. Turėjome padangų testą, kad galėtume pagerinti jų būklę. Todėl keturi padangų sprogimai per lenktynes yra labai nemalonu. Matyt priemonių nebus imamasi tol, kol kas nors rimtai nenukentės. Manau, kad pokalbis su FIA yra laiko švaistymas ir jei jie nieko nedaro, tai daug apie juos pasako“, - piktinosi britas.

Nesėkmingai šios lenktynės baigėsi ir ilgą laiką pirmavusiam čempiono titulą ginančiam vokiečiui Sebastianui Vetteliu. 42-ajame rate dėl bolido gedimo jis buvo priverstas pasitraukti iš lenktynių.

Lenktynes laimėjo vokietis Nico Rosbergas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.