Po 150 dienų komos – niūrios prognozės Michaeliui Schumacheriui

„Formulės 1“ legendai 45-erių M.Schumacheriui dirbtinė koma sukelta jau 150 parų. Nesikeičianti situacija vis labiau stiprina nerimą, kad vokietis nuolatinės vegetacinės būklės gali likti visą gyvenimą, rašo express.co.uk.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-28 12:00, atnaujinta 2018-02-13 10:48

Tai reiškia, kad pacientas yra sąmoningas, bet negali judėti ir bendrauti. Grenoblio ligoninėje jis yra nuo gruodžio 29 dienos, kai susižeidė slidinėdamas Prancūzijos Alpėse.

Iš buvusio lenktynininko aplinkos žmonių apie jo būklę nėra žinių jau daugiau nei šešias savaites. Paskutinės naujienos buvo tokios, kad jo būklė po truputį gerėja, o gydytojai toliau tęsia darbą, budina jį iš gilaus miego.

Tačiau medicinos ekspertai bijo blogiausio. Ketvirtadienį sueis lygiai penki mėnesiai, kai M.Schumacheriui sukelta dirbtinė koma. Nedaug ženklų, kad gali atsigauti.

Prie jo lovos nuolat budi žmona Corinna ir vaikai – 17-metė duktė Gina Marie ir 14 metų sūnus Mickas.

„Visada sunku pasakyti, kaip greitai pabus pacientas, patyręs smegenų traumą. Tačiau kuo ilgiau vyksta procesas, tuo rimtesnė žala padaryta“, – sakė vienos Oldenburgo neuroreabilitacinės klinikos vyriausiasis gydytojas Andreas Ziegeris.

„Vienintelis dalykas, kurį galiu pasakyti, kad statistiškai 30 proc. pacientų visiškai atsigauna po tokių traumų, 50 proc. atsigavusių pacientų turi lengvų sutrikimų, o 20 proc. lieka neįgalūs ir priklausomi nuo aplinkinių“, – sakė Prancūzijos neurologijos profesorius Philippe'as Azouvi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.