Motokroso olimpiadoje lietuviai pateko į tikrą mėsmalę

Rugsėjo 26-27 dienomis Prancūzijos Erni trasoje vyko motokroso nacijų taurės varžybos. Jose Lietuvai atstovavo Arminas Jasikonis, Vytautas Bučas ir Nerijus Rukštela. Antrą rezultatą B Finale tarp 15 pasaulio ir Europos šalių motokrosininkų pademonstravo aštuoniolikmetis lietuvis Arminas Jasikonis.

Lietuvos komanda prieš startą.<br>Komandos nuotr.
Lietuvos komanda prieš startą.<br>Komandos nuotr.
Arminas Jasikonis B finale.<br>Komandos nuotr.
Arminas Jasikonis B finale.<br>Komandos nuotr.
Arminas Jasikonis B finalo starte.<br>Komandos nuotr.
Arminas Jasikonis B finalo starte.<br>Komandos nuotr.
Arminas Jasikonis.<br>Komandos nuotr.
Arminas Jasikonis.<br>Komandos nuotr.
Nerijus Rukštela B finale.<br>Komandos nuotr.
Nerijus Rukštela B finale.<br>Komandos nuotr.
Nerijaus Rukštelos pasirodymas varžybose.<br>Komandos nuotr.
Nerijaus Rukštelos pasirodymas varžybose.<br>Komandos nuotr.
Vytautas Bučas B finale.<br>Komandos nuotr.
Vytautas Bučas B finale.<br>Komandos nuotr.
Robertas Benediktavičius (kairėje).<br>Komandos nuotr.
Robertas Benediktavičius (kairėje).<br>Komandos nuotr.
Vytautas Bučas trasoje.<br>Komandos nuotr.
Vytautas Bučas trasoje.<br>Komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

lrytas.lt

Sep 28, 2015, 10:58 AM, atnaujinta Oct 13, 2017, 4:03 AM

Pasak Lietuvos rinktinės vadovo Roberto Benediktavičiaus, pieš pat varžybas komanda turėjo du planus – planą A ir B.

„Pirminį planą A nepavyko įgyvendinti, nes turėjome per daug griūčių ir nesėkmių“, – komentavo R.Benediktavičius.

Griuvo po starto

Jam antrino motokrosininkas, šiaulietis Vytautas Bučas, kuris į griūtį kvalifikaciniuose važiavimuose pateko tik ką išvažiavęs į startą.

„Priekyje manęs kažkas griuvo, įstrigau gale ir kol ištraukiau savo motociklą, nukritau į trisdešimtą vietą. Visgi stengiausi spausti, iškovoti kiek įmanoma daugiau pozicijų, tačiau per tą spaudimą dar sykį parpuoliau ant žemės, todėl pabaigiau tik 23 pozicijoje“, – pirmos dienos įspūdžiais dalinosi V.Bučas.

Griūties kvalifikaciniuose važiavimuose neišvengė ir anykštėnas Arminas Jasikonis. Tačiau jam kiek labiau pasisekė – varžybas baigė 19 pozicijoje. Tuo tarpu uteniškis Nerijus Rukštela išvengė incidentų trasoje, tačiau vaikinas apgailestavo, kad paskutiniuose trijuose ratuose prarado tris pozicijas ir finišavo tik 29-as.

Šių rezultatų lietuviams neužteko patekti į A finalą. Visgi rankų nenuleido ir B Finale kovojo dėl teisės važiuoti pagrindiniame važiavime.

Puikų rezultatą B finale pademonstravo jauniausias Lietuvos rinktinės narys – Arminas Jasikonis. Per paskutinį ratą iš trečios vietos pakilo į antrą, aplenkdamas Japonijos komandos lyderį Toshikį Tomitą.

Tuo tarpu Vytautui Bučui, gerai startavusiam bei važiavusiam 13 pozicijoje, vėl teko kovoti su griūties pasekmėmis. Taip pat V. Bučas neišvengė ir techninių problemų – blokavosi motociklo galiniai stabdžiai.

Prispaudė varžovai

Visgi nukritęs į 30–ą poziciją, per paskutinius 5 ratus šiaulietis pakilo 3 pozicijomis aukščiau – į 27–ą vietą. Kitam komandos nariui Nerijui Rukštelai taip pat sėkmė nelydėjo B finale. „Pradžia buvo labai gera. Startavau su lyderiais, bet posūkyje mane du „šoniniai draugai“ truputį pastūmė į kraštą, teko stabdyti. Taip praradau nemažai pozicijų“, – sakė N.Rukštela.

Sportininkas atsilikdamas dviem ratais nuo lyderių baigė 26-oje pozicijoje. „Nors šiais metais turime tenkintis tik 25 vieta bendroje komandinėje įskaitoje iš 36, visgi reikia pasidžiaugti, kad visi lietuvių sportininkai yra sveiki. Keletą griuvusių žvaigždžių dėl patyrusių traumų negalėjo startuoti A finale.

Trasa išties buvo labai sudėtinga ir neatleidžianti klaidų. Tačiau sėsime, kalbėsime, aiškinsime, kur yra mūsų silpnos vietos, kurias reikėtų eliminuoti, nes mes labai norime startuoti A finale, o tą mes tikrai galime įgyvendinti“, – sakė komandos vadovas R.Benediktavičius.

Prancūzijoje vykusios motokroso nacijų taurės varžybos motokrosininkų gretose kitaip dar yra vadinamos motokroso olimpiada. Jos jau vyksta nuo 1947 metų, o į jas susirenka pajėgiausi sportininkai iš 36 Pasaulio ir Europos šalių.

Kaip ir praėjusiais metais pirmąją vietą iškovojo Prancūzijos komanda, antroji vieta atiteko Jungtinių Amerikos valstijų sportininkai, o trečiąją vietą – Belgijos komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.