Europos čempionate debiutavęs lietuvis tapo siurprizu varžovams

Antrąją vietą Europos atvirajame vandens motociklų sporto čempionate Lenkijoje iškovojęs lietuvis Gediminas Leonas pribloškė konkurentus. Tai geriausias šios sporto šakos pasiekimas Lietuvos istorijoje.

Lenkijoje vykusiame atvirajame Europos vandens motociklų čempionate Gediminas Leonas iškovojo antrąją vietą.<br>Komandos archyvo nuotr.
Lenkijoje vykusiame atvirajame Europos vandens motociklų čempionate Gediminas Leonas iškovojo antrąją vietą.<br>Komandos archyvo nuotr.
Lenkijoje vykusiame atvirajame Europos vandens motociklų čempionate Gediminas Leonas iškovojo antrąją vietą.<br>Komandos archyvo nuotr.
Lenkijoje vykusiame atvirajame Europos vandens motociklų čempionate Gediminas Leonas iškovojo antrąją vietą.<br>Komandos archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 28, 2016, 2:47 PM, atnaujinta May 17, 2017, 1:34 PM

Vos dvejus metus vandens motociklais aktyviai sportuojantis lietuvis Lenkijoje vykusiame Atvirame Europos vandens motociklų sporto čempionate nustebino daugelį. Jis aplenkė tituluotus, didesnę patirtį turinčius varžovus.

Nusileido tik vienam varžovui

Užsienyje niekam nepažįstamas G. Leonas kovojo „Pro-Am Run Veterans 35+ GP/Open“ klasėje. Lietuvis nusileido tik patyrusiam ir itin stipriai techniškai pasiruošusiam vokiečiui Nico Russui.

Nors sportas G. Leonui ne naujiena, profesionaliai vandens motociklais jis plaukioja vos pora metų. Iki tol jis net 11 metų užsiiminėjo karatė, išbandė jėgas bokse ir lenktyniaudamas motokroso trasose keturračiu motociklu.

Prieš dvejus metus nutarė sujungti savo aistrą galingai technikai, sportiniam azartui bei vandeniui ir išmėginti save vandens motociklų sporte.

Ambicingas vyras debiutavo užtikrintai – pernai iškovojo Lietuvos čempiono vardą „Open“ klasėje, o šiemet išsiveržė ir į tarptautinius vandenis.

Anksčiau Ispanijoje vykusiame Pasaulio čempionato etape Ispanijoje pasiekti gerą rezultatą neleido sugedusi technika. Tačiau į kaimyninę Lenkiją lietuvis vyko nusiteikęs rimtai pakovoti ir jam tai pavyko.

Nysos ežere vykusiame Europos čempionate lietuvis varžėsi motociklu „Seadoo Bombardier RXP-X 300“ dvejose klasėse: „Runabout Limited Pro-Am“ ir „Pro-Am Run Veterans 35+ GP/Open“, kur neribojamas motociklų galingumas.

Netrūko stiprių konkurentų

Dalyviai kovoja trijuose plaukimuose po 15 minučių. Lietuvis abiejuose klasėse buvo tarp lyderių, tačiau pirmojoje ant podiumo patekti sutrukdė viename važiavime padaryta klaida ir Gediminas liko ketvirtas.

Tuo metu vyresnių nei 35 metų sportininkų klasėje G. Leonas visus tris važiavimus finišavo antras ir į Lietuvą parvežė įspūdingą taurę.

Sportininkas neslepia, kad tokio rezultato buvo sunku tikėtis dėl itin stiprios konkurencijos. Į prestižines varžybas susirinko stipriausi sportininkai iš viso pasaulio – iš viso kovoti atvyko net 300 dalyvių.

Kai kurie jų vandens motociklais lenktyniauja jau ne vieną dešimtmetį, turi stiprius rėmėjus, mechanikų komandą ir galingą techniką.

O Gediminui technikos trūkumus teko kompensuoti stipriu fiziniu ir psichologiniu pasiruošimu.

Sustiprinti kūną ir nusiteikimą jam padėjo profesionalus fizinio pasirengimo treneris Mindaugas Pocius. Nepavyko įveikti tik vieno konkurento – itin stipraus ir patyrusio varžovo iš Vokietijos N. Russo.

Ruošiasi pasaulio čempionatui

Sportininkas tikina, kad vairavimo gebėjimų pakako, tačiau aplenkti vokietį pritrūko galingesnės technikos, kurią lietuviui paruošti varžyboms padėjo jungtinė Lietuvos ir Švedijos mechanikų komanda. Trečią vietą šioje klasėje iškovojo lenkas Jacekas Szubertas.

Po puikaus pasirodymo Lenkijoje G. Leonas jau sulaukė nemažai dėmesio ir kvietimų startuoti kitose varžybose.

Šiuo metu didžiausias jo tikslas yra gerai pasirodyti pasaulio čempionate, kuris vyks Las Vegase (JAV) spalį, tačiau iki to laiko sportininkas ketina startuoti ir Rytų Europos taurės bei Baltijos šalių taurės varžybose.

Europos čempinate Lenkijoje Lietuvą atstovavo ir Alvydas Vasiliauskas, kuris „Pro-Am Run Veterans 35+ GP/Open“ klasėje užėmė 7 vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.