Viena ryškiausių automobilių turėjusi komanda kitą sezoną išlaikys savo stilių

Automobilių sporte įvaizdis yra svarbus. Kad ir kaip keistai tai gali nuskambėti – gražūs automobiliai lekia greičiau. 

„Dynami:t Energy“ komandos automobilį prieš ateinantį sezoną papuošė dizaineris Šarūnas Ramoška.<br>Komandos nuotr.
„Dynami:t Energy“ komandos automobilį prieš ateinantį sezoną papuošė dizaineris Šarūnas Ramoška.<br>Komandos nuotr.
„Dynami:t Energy“ komandos automobilį prieš ateinantį sezoną papuošė dizaineris Šarūnas Ramoška.<br>Komandos nuotr.
„Dynami:t Energy“ komandos automobilį prieš ateinantį sezoną papuošė dizaineris Šarūnas Ramoška.<br>Komandos nuotr.
„Dynami:t Energy“ komandos automobilį prieš ateinantį sezoną papuošė dizaineris Šarūnas Ramoška.<br>Komandos nuotr.
„Dynami:t Energy“ komandos automobilį prieš ateinantį sezoną papuošė dizaineris Šarūnas Ramoška.<br>Komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-02-13 16:00, atnaujinta 2018-02-13 18:16

Tuo įsitikinusi „Dynami:t Energy“ komanda, kuri 2018 metų sezone važiuos su profesionalaus automobilių dizainerio Šarūno Ramoškos papuoštu 3 serijos BMW (E46) bolidu.

Dizainą kūrė profesionalas

Šiuolaikiniame automobilių sporte norint laimėti aukšto lygio lenktynes nepakanka vien gerų vairavimo įgūdžių. Profesionalus sportas reikalauja stipraus finansinio pagrindo, todėl tobulėti geriausia kartu su partneriais.

„Paradinei pusei skiriame daug dėmesio, nes tai yra svarbu. Mums svarbu, kaip pristatoma komanda ir rėmėjai – juk mes, lenktynininkai, esame prekės ženklų atstovai.

Investavome daug laiko, kad rastume išskirtinį komandos stilių“, – sakė komandos narys Mantas Matukaitis.   

Praėjusiais metais dizainą lenktynininkai dėliojo patys. Automobilio išvaizdą jie derino su pagrindinio partnerio stilistika.

Sukūrė ryškų ir iš toli pastebimą juodai geltoną bolidą, tačiau kaip pripažino Mantas, giliai širdyje jautė, kad galima padaryti dar geriau.

„Speed-Styling“ automobilių apklijavimo dirbtuvių auksarankis Rytis Kūlokas pasiūlė Mantui padirbėti su Šarūnu Ramoška.

Šis dizaineris laimėjo „Falken Tyre“ gamyklinės lenktynių komandos dizaino konkursą. Vaikinas puikiai piešia, turi gerą vaizduotę ir milžinišką žinių bagažą.

„Mums patinka dirbti su profesionalais, nes tai yra laiko ir pinigų taupymas. Be to, viskas padaroma greičiau ir iš karto gerai. Kadangi šis žmogus žinomas ir užsienyje, nusprendėme kreiptis į jį.

Su Šarūnu bendravome trumpai, bet sklandžiai: išsakėme savo pageidavimus, o jis pateikė rekomendacijas.

Gavome rezultatą, kuris tikrai pradžiugino. Belieka laukti, kol šis maketas atsidurs ant automobilio, nes realybėje lenktyniniai bolidai visada atrodo daug geriau nei kompiuterio ekrane“, – darbą su dizaineriu gyrė M. Matukaitis.

Komanda turi būti atpažįstama

„Pagrindinis užsakovo noras buvo išlaikyti tokį dizainą, koks buvo praėjusiais metais. Ir tai labai sveikintina.

Dažnai lenktynių komandos mėtosi nuo vieno stiliaus prie kito ir niekaip nesukuria savo tapatybės. Jie kuria savo identitetą, tai yra lengvai atpažįstama komanda, ir tai sveikintina.

Nebuvo sudėtinga kurti, nes jau buvo nubrėžta dizaino kryptis ir nieko nereikėjo daryti nuo nulio.

Ši komanda turi gerą prekės ženklą ir stiprias spalvas, man tereikėjo tai išlaikyti ir patobulinti“, – aiškino Š. Ramoška.   

Profesionalus dizaineris atskleidė, kad ankstesnis automobilio dizainas buvo ryškus, tačiau dėl patirties stokos nepavyko išvengti klaidų: buvo per daug smulkių detalių, kurių akis lenktynėse nespėja užfiksuoti ir automobilis atrodo chaotiškai.

Dizainas turi pritrenkti

„Stengiausi automobilį padaryti labiau matomą, norėjau pabrėžti dinamiką ir greitį. Su 2017 metų variantu taip pat norėta tai akcentuoti, tad reikėjo išlaikyti tą pačią stilistiką.

Automobilis turi iškart pritraukti žmogaus žvilgsnį. Galima sukurti labai gražų dizainą su daug detalių, tačiau į jas reikės įsižiūrėti.

O trasoje labai greit skrieja daug automobilį, tai tas gražus dizainas gali pasirodyti chaotiškas arba visiškai nepastebimas. Reikia, kad automobilis išsiskirtų iš minios.

Taip pat buvo svarbu automobilyje atspindėti komandos partnerių prekinius ženklus. Dizainas neturi užgožti logotipų, o visa kita – tik apipavidalinimas, skirtas jiems pabrėžti“, – aiškino Š. Ramoška.   

Dizainerio darbą palengvino tai, kad antrus metus iš eilės bendradarbiavimą su komanda stiprinantys partneriai sutiko savo logotipus priderinti prie bendros komandos stilistikos.  

Komanda plečia gretas

„Yra toks posakis: vienas lauke – ne karys. Tai galioja ir lenktynėse. Norint siekti aukštų rezultatų reikia palaikymo, stiprios komandos ir stiprių partnerių.

Nenorime rėmėjų, kurių lipdukais galėtume apklijuoti automobilį – norime turėti partnerius, su kuriais į priekį galėtume eiti kartu“, – atviravo M. Matukaitis.

2018 metų sezoną komanda suplanavo dar stipresnį nei praėjusiais metais: dalyvaus ne tik 1006 km lenktynėse Palangoje ir „Autoplius.lt Fast Lap“, bet ir pirmą kartą organizuojamose naktinėse ištvermės lenktynėse.

Šiemet komanda į trasas išleis net keturis automobilius.

Vienas 3 serijos BMW (E36) dalyvaus „Street 3000“ klasėje, jį pakaitomis vairuos komandos senbuviai Aistė Antanaitytė-Matukaitė ir Tadas Aganauskas.  Kitą 3 serijos BMW (E46) „Wolf Oil Race“ Lietuvos žiedinių lenktynių čempionate vairuos ir dėl R3000 klasės podiumo kovos Mantas Matukaitis.

Na, o su trečiu BMW komanda važiuos ištvermės varžybose – „Fast Lap“ naktinėse bei 1006 km lenktynėse.

Palangoje prie jau minėtų Manto ir Aistės prisijungs du nauji komandos nariai: tai žiedinių lenktynių fanams jau gerai pažįstami Danas Azikejevas bei Aurimas Mištautas.    

Šiemet vieną komandos automobilių pirmąkart bus galima pamatyti ir Lietuvos ralio trasose.

Išskirtiniu geltonu klasikiniu „Ford Escort“ automobiliu lėks britas Drew Hollandas, o jam šturmanaus ilgametis komandos strategas ir „Kauno autoklubo“ įkūrėjas Aleksandras Dainys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.