Mickas Schumacheris artėja prie „Formulės-1“ – sukirto rankomis su „Ferrari“

„Formulės-1“ legendos Michaelio Schumacherio sūnus Mickas vis labiau artėja prie savo svajonės pasekti tėčio pėdomis ir varžytis „Ferrari“ komandoje. 

 Mickas Schumacheris.<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Mickas Schumacheris.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2019, 3:25 PM

Italijos žiniasklaida skelbia, kad jau šiemet 19-metis Mickas gali sėsti prie Italijos komandos bolido vairo per priešsezoninius bandymus. 

Tiesa, 2018 metų „Formulės-3“ Europos čempionate triumfavęs Mickas Scumacheris šiais metais varžysis „Formulės-2“ čempionate, tačiau tuo pačiu jis gali prisijungti prie „Ferrari“ pilotų akademijos ir tapti pilotu-bandytoju.

Italijos žiniasklaida skelbia, kad dėl sutarties su „Ferrari“ jau sutarta ir tai artimiausiu metu bus paskelbta oficialiai.

19-metis Mickas Schumacheris po pergalės „Formulės-3“ Europos čempionate gavo super licenciją, leidžiančią vairuoti „Formulės-1“ bolidus.

Prie „Ferrari“ bolido vairo kaip pilotas-bandytojas jaunasis Schumacheris turėtų sėsti balandį prieš Bahreino arba Barselonos etapus. 

Juose komanda išbando jaunus ir perspektyvius lenktynininkus, kurie artėja prie aukščiausio automobilių sporto laiptelio.

Savo kelią būtent šiuose bandymuose pradėjo Charlesas Leclercas, kuris nuo 2019 metų sezono dalyvaus F-1 lenktynėse būtent su „Ferrari“ bolidu, bei Antonio Giovinazzi, artėjančiame sezone atstovausiantis „Sauber-Ferrari“ komandai.

2017 metais Ch. Leclercas irgi dalyvavo F-2 čempionate ir tuo pat metu gavo progą treniruotis su „Ferrari“. Atrodo, kad 19-metis Mickas Schumacheris į „F-1“ gali patekti panašiu keliu.

Proga sėsti prie „Ferrari“ bolido vairo reiškia, kad vietą Mickas turėtų gauti 2020 arba 2021 metais, kai karjerą baigs 2019 metais „Sauber-Ferrari“ atstovausiantis Kimi Raikkonenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.