Karantinas koreguoja automobilių sporto kalendorių: nukeliamas žiedinių lenktynių startas

Karantinas pakeitė Lietuvos automobilių sporto kalendorių: „Ring Challenge“ „Dynami:t“ Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato startą kelia į paskutinį vasaros savaitgalį, taip pat iš planuoto kelių dienų festivalio su papildomomis pramogomis žiūrovams ir koncertais vyks kuklesnės techninio tipo varžybos. Čempionato etapai Kačerginės „Nemuno žiede“ planuojami rugpjūčio 30 ir rugsėjo 20 dienomis, liepos 12 planuojama vykdyti mėgėjų lygos varžybas.

Karantinas pakeitė Lietuvos automobilių sporto kalendorių.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Karantinas pakeitė Lietuvos automobilių sporto kalendorių.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Karantinas pakeitė Lietuvos automobilių sporto kalendorių.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Karantinas pakeitė Lietuvos automobilių sporto kalendorių.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Karantinas pakeitė Lietuvos automobilių sporto kalendorių.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Karantinas pakeitė Lietuvos automobilių sporto kalendorių.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 16, 2020, 3:13 PM

Praėjusiais metais pradėjusi organizuoti aukščiausios lygos „Dynami:t“ Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato varžybas „Ring Challenge“ organiztorių komanda šiemet planavo automobilių sporto mėgėjus nustebinti itin dideliais dviejų dienų festivaliais su papildomomis traukos lenktynėmis, šou elementais ir koncertais.

Tačiau karantinas smarkiai pakoregavo planus ir kalendorių. Kaip ir daugumai renginių organizatorių, taip ir „Ring Challenge“ komandai teko priimti skaudų sprendimą ir atšaukti planuotus didžiuosius festivalius ir grįžti prie ištakų organizuojant bazinio formato lenktynes.

„Praėjusi savaitė buvo ypač įtempta, nes reikėjo priimti sunkius sprendimus. Dalyvavome susitikimuose su Lietuvos automobilių sporto federacija, sekėme vyriausybės nutarimus, konsultavomės su Lietuvos renginių organizatorių asociacija ir lenktynininkais bei rėmėjais.

Įvertinę visas kylančias ir dar iškilsiančias rizikas bei galimybes apsisprendėme dėl čempionato ateities,“ – kalbėjo „Ring Challenge“ renginių organizatorius Donatas Zautra.

Planas surengti festivalį atšauktas. D. Zautra sako, kad koncertai ir pramogos gali pritraukti dideles mases žmonių, dėl to didėja rizika sklisti COVID-19 virusui.

Tiek A, tiek C lygos Lietuvos žiedinių lenktynių čempionatai bei „Time Attack“ serijos važiavimai bus vykdomi kuklesnėse techninio formato varžybose, kurios bus saugesnės tiek dalyviams, tiek smalsuoliams, kurie vis vien norės laiką praleisti gryname ore ir galės stebėti lenktynes nemokamai.

„Lietuvos renginių organizatorių asociacijos valdyba mums asmeniškai patarė šiemet nutraukti bet kokius masinius renginius, nes rizika yra per didelė ir neprognozuojama.

Tačiau lenktynininkų apklausa parodė, kad jie yra pasiruošę ir nori lenktyniauti. Žiūrovų gal ir neturėsime daug, tačiau palaikymo iš automobilių sporto bendruomenės – pakankamai“, – motyvus vis tik rengti lenktynes dėstė Donatas Zautra.

Tad šiemet lenktynės Kačerginės „Nemuno žiede“ vyks paprastų lenktynių stiliumi. Nuo įprastų „Ring Challenge“ varžybų jos skirsis tuo, kad tai bus techninio formato lenktynės be papildomų pramogų, muzikos, koncertų. Trasoje bus minimali infrastruktūra tik sportininkų važiavimams vykdyti, tvarkai ir saugumui užtikrinti. Žiūrovai į teritoriją galės patekti nemokamai.

Pirmasis renginys numatytas liepos 12 dieną. Ši data dėl nežinia kiek laiko užsitęsiančio karantino yra rizikingiausia, tad čia numatytas tik C lygos etapas. Pirmosios A lygos varžybos Kačerginės „Nemuno žiede“ vyks rugpjūčio 30 dieną.

Antrosios – rugsėjo 20-tą. Dar du „Dynami:t“ Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato etapus surengs Baltijos šalių žiedinių lenktynių organizatoriai. Rugpjūčio 15-16 Pernu, Estijoje ir spalio 10-11 Rygoje, Latvijoje. Verta paminėti, kad priklausomai nuo karantino ilgio, datos ir etapų skaičius dar gali kisti.

Tuo tarpu „Ring Challenge“ su lenktynių festivalio idėja sugrįžimas į renginių kalendorių planuojamas 2021 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.