G. Petraus šturmanui P. Valaičiui nustatytas koronavirusas, V. Žalos komanda taip pat jo neišvengė

Vieno iš Dakaro dalyvių Ginto Petraus šturmanui Povilui Valaičiui nustatytas koronavirusas. „Taip, tai tiesa“, – penktadienio vakarą tai portalui lrytas.lt patvirtino G.Petrus. Laimei, pačiam sportininkui neteks izoliuotis, mat kontakto su P.Valaičiu jis neturėjo.

G.Petraus starto numeris 342.<br>lrytas.lt asociatyvi nuotr.
G.Petraus starto numeris 342.<br>lrytas.lt asociatyvi nuotr.
G.Petraus starto numeris 342.<br>lrytas.lt asociatyvi nuotr.
G.Petraus starto numeris 342.<br>lrytas.lt asociatyvi nuotr.
G.Petraus starto numeris 342.<br>lrytas.lt asociatyvi nuotr.
G.Petraus starto numeris 342.<br>lrytas.lt asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 25, 2020, 5:08 PM, atnaujinta Nov 16, 2021, 12:14 PM

„Jis jaučiasi gerai, neturi simptomų. Tiesiog jo testas yra teigiamas, dėl to negali vykti į Dakarą. Pakartotinis testas parodė tą patį teigiamą rezultatą, tad klaidos čia neįvyko – jis šiemete Dakare dalyvauti negalės“, – sakė G.Petrus.

Sportininkas taip pat patvirtino jau ieškąs P.Valaičiui pamainos. Paklaustas, galbūt jau rado kitą šturmaną, atsakė paslaptingai: „Galbūt... Bet jums žinių dar neturiu“.

Portalas lrytas.lt primena, kad G.Petrus jau ne kartą yra dalyvavęs tarptautiniame dykumų ralyje „Africa Eco Race“. Jis sės į „Optimus MD“ bagį, o patį Dakarą vertina visų pirma kaip smagų nuotykį.

Savo šeštajam Dakaro ralio startui besiruošiantis Gintas Petrus taps pirmuoju lietuviu, kuris Dakaro iššūkį įveikti pasiryžo dviem ratais varomu automobiliu. G.Petraus starto numeris 342.

Praėjusiame Dakare vairavęs „Toyota Hilux Overdrive OTB“ ir finišavęs 42 vietoje autosporto entuziastas apie galimybę sėsti už bagio vairo mąstė jau gan seniai, tad atsiradus šansui daug nedvejojęs įsigijo „MD Rallye Sport“ gaminamą „Optimus EVO 3“ bolidą, kuris prieš porą metų yra ragavęs „Africa Eco Race“ pergalės šampano purslų.

Vaidoto Žalos komandoje taip pat įsisuko koronavirusas – teigiamus koronaviruso rezultatus gavo du komandos mechanikai. „Jaučiasi gerai, nes abu jau prieš savaitę-dvi turėjo menkų simptomų, kurie kėlė įtarimą.

Todėl likus porai dienų iki planuoto visos komandos testavimo pasidarė testus ir, deja, atsakymai vis dar teigiami. Jiems pamainos jau ieškome ir manau, kad netrukus turėsime“, – penktadienio vakarą portalui lrytas.lt patvirtino V. Žala.

Anot sportininko, nors abu mechanikai pagal bendrą tvarką jau galėtų net ir grįžti į darbus, tačiau vykstant į Saudo Arabiją galioja kur kas griežtesnė tvarką – būtinai reikia turėti neigiamą koronaviruso testą. „Jau nesuveiktų paaiškinimai, kad žmones persirgo koronavirusu“, – aiškino V.Žala.

Kontakto likusi komandos dalis su mechanikais, anot sportininko, neturėjo. „Mūsų komanda dirba projektiniu principu, tad tarpusavyje to kontakto turime minimaliai, tad dėl to esame ramūs. Tačiau apskritai mūsų šalyje COVID-19 situacija tokia grėsminga, kad pas bet kurį narį netikėtai gali būti aptiktas šis virusas, ypač turint omeny, kad tie simptomai būna gana nežymūs ir išpradžių būna sunku atskirti nuo peršalimo“, – nerimavo V.Žala.

Visi atsakymai, pasak jo, paaiškės rytoj, kai likusi komandos dalis pasidarys testus. „Šie testai bus bilietai į lėktuvą – jeigu testas teigiamas, bilieto nėra“, – sakė sportininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.