Dakaro ralį sukrėtė tragedija: dėl patirtų traumų mirė motociklininkas

Dakaro ralį paženklino tragedija – mirė 52-ejų prancūzas Pierre'as Cherpinas. Motociklininkas į avariją Saudo Arabijoje pateko sekmadienį, dėl jo gyvybės kovojo medikai, tačiau išgelbėti sportininko nepavyko.

P.Cherpinas mirė dėl patirtų traumų.<br> ZumaPress.com/Scanpix nuotr.
P.Cherpinas mirė dėl patirtų traumų.<br> ZumaPress.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2021, 10:18 AM, atnaujinta Jan 15, 2021, 10:35 AM

Apie jo mirtį penktadienį paskelbta Dakaro ralio oficialioje „Twitter“ paskyroje. P.Cherpino gyvybė užgeso ketvirtadienį. 

Prancūzas per Dakaro ralio lenktynes buvo rastas be sąmonės. Jis buvo aptiktas 178-ajame septintojo etapo kilometre.

P.Cherpinas buvo skubiai išgabentas į Sakakos ligoninę. Jam reikėjo operacijos, sportininkui buvo sukelta dirbtinė koma.

Kaip skelbia Dakaro ralio organizatoriai, sraigtasparniu motociklininką pasiekę medikai jį jau rado be sąmonės.

Sakakos ligoninėje buvo nustatyta stipri galvos trauma, sąmonės netekimas. Jis buvo skubiai operuojamas.

Paskutinėmis dienomis jo būklė buvo stabili. Galiausiai nuspręsta P.Cherpiną perkelti iš Sakakos į Džidos ligoninę. Pagal planą tuomet jis turėjo būti išgabentas į Lilį.

P.Cherpino gyvybė užgeso jį perkeliant iš Džidos į Prancūziją.

Tai buvo jau ketvirtasis P.Cherpino Dakaro ralis. Pirmą kartą jis jame dalyvavo 2015-aisiais.

P.Cherpinas – vienas iš keleto motociklininkų, dėl kurių gyvybės šių metų Dakaro ralyje kovojo medikai.

P.Cherpinas – investuotojas ir buriavimo entuziastas. Jis prieš Dakaro ralio startą kalbėjo, kad vienintelė jo ambicija – patirti nuotykį, tad jis nesijaudina dėl to, kurią vietą užims.

„Aš esu mėgėjas. Nenoriu laimėti, aš noriu išvysti vaizdus, kurių kitaip negalėčiau pamatyti. Viskas yra nuostabu: važiuoti motociklu, įgyvendinti savo aistras, savęs pažinimas“, – yra sakęs P.Cherpinas.

Praėjusią savaitę Lietuvos lenktynininkas Arūnas Gelažninkas trasoje gaivino vieną iš varžovų CS Santoshą. Pastarasis vėliau buvo nugabentas į ligoninę, kur jam buvo sukelta dirbtinė koma. Paskutiniais duomenimis, sportininko sveikata pagerėjo.

„Diena tikrai verčianti pamąstyti, nes po degalų užpylimo zonos radau draugą CS Santoshą, kuris buvo visas kruvinas. Mano klasės įskaitoje darėme širdies masažą. Apie 8 min. jis neatsigavo ir galvojome, kad jau numirė, bet paskui pradėjo kvėpuoti. Aš laikiau galvą, sulaukėme sraigtasparnio, kuris atskrido ir toliau išvažiavome. Buvo labai sunku važiuoti, nes niekaip neišėjo susikaupti ir galvoti apie važiavimą. Visos mintys buvo ten, jau mintyse galvojome, kad jis mirė. Ilga diena…“, – tuomet pasakojo A.Gelažninkas.

Dakaro ralyje per visą istoriją mirė 31 motociklininkas. Dvi gyvybės užgeso ir 2020 metų Dakaro ralyje – žuvo Paolo Goncalvesas ir Edwinas Straveris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.