Per tris savaites įveiks 23 tūkstančius kilometrų

Nuotykių ieškotojas Raineris Zietlowas kartu su savo palydovais vėl leidosi į rekordinio ilgio kelionę. Jie užsibrėžę „Volkswagen Touareg“ automobiliu iš Melburno (Australija) nuvykti į Sankt Peterburgą (Rusija). Kelionės tikslas - mažiau nei per tris savaites įveikti 23 tūkstančius kilometrų.

Keliautojai žygio metu turės įveikti daug įvairių klimato juostų. Jie ir automobilis turės ištverti ir tropinį karštį, ir smėlio audras, ir aukštikalnių perėjas.<br>Organizatorius
Keliautojai žygio metu turės įveikti daug įvairių klimato juostų. Jie ir automobilis turės ištverti ir tropinį karštį, ir smėlio audras, ir aukštikalnių perėjas.<br>Organizatorius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 31, 2012, 3:07 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:07 PM

R. Zietlowas su kompanija iš Melburno pajudėjo liepos 26-ąją, pasiryžę šį atstumą įveikti visureigiu „Volkswagen Touareg“, kurio komplektacija papildyta saugos lankais ir papildomu degalų baku.

Keliautojai žygio metu turės įveikti daug įvairių klimato juostų. Jie ir automobilis turės ištverti ir tropinį karštį, ir smėlio audras, ir aukštikalnių perėjas.

Keliautojai važiuoja automobiliu su aplinką tausojančiu 3 litrų darbinio tūrio V6 TDI „Clean Diesel“ varikliu (JAV rinkai skirta 225 AG galios versija). Lyginat su benzininiais šios klasės automobiliais, Volkswagen gamybos visureigis sunaudoja 30 proc. mažiau degalų ir pasižymi 25 prc. CO2 mažesne tarša.

Tęsdamas šlovingas senovės žygūnų tradicijas, R. Zietlowas gabena Melburno mero laišką Sankt Peterburgo administracijos vadovui.

Šiais metais Melburnas švenčia miesto įkūrimo 175 metų jubiliejų ir nuo 1989 metų susigiminiavęs su Sankt Peterburgu.

Keliautojus stebi moderni GPS sistema, kas 30 min. atnaujinanti ir internete talpinanti keliautojų karavano koordinates. Pageidaujantys gali tiesiogiai stebėti kelionę interneto tinklapyje www.touareg-russtralia.com.

Šis visureigių mėgėjas ir jo pagalbininkai jau pasiekė vieną rekordą.

Pernai, važiuodami automobiliu „Touareg V6 TDI“, jie greičiausiai iš visų įveikė garsųjį Pan - American greitkelį. Iš Aliaskos į Ugnies žemę nuvažiuota per 11 dienų, 17 valandų, 22 minutes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.