„Audi S3“ – naujas lyderis greitų automobilių šeimynoje

Naujame „Audi S3“ montuojamas 300 AG pajėgumo ir 380 Nm maksimalaus sukimo momento variklis demonstruoja iki šiol nematytą galios ir ekonomiškumo bei žemos taršos santykį. Daug mazgų ir pagrindinių konstrukcijų pagaminta iš aliuminio, todėl automobilis daug lengvesnis nei pirmtakas ir konkurentai. Visose automobilio sistemose gausu patobulinimų ir naujų technologijų.

Naujame „Audi S3“ montuojamas 300 AG pajėgumo ir 380 Nm maksimalaus sukimo momento variklis demonstruoja iki šiol nematytą galios ir ekonomiškumo santykį<br>Gamintojas
Naujame „Audi S3“ montuojamas 300 AG pajėgumo ir 380 Nm maksimalaus sukimo momento variklis demonstruoja iki šiol nematytą galios ir ekonomiškumo santykį<br>Gamintojas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 21, 2012, 12:26 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:04 PM

Tikrai nelengva pagerinti ypač sėkmingos konstrukcijos variklį, kurio nuolat tobulinamos modifikacijos 5 metus iš eilės (2005 - 2009) pelnė „Metų variklio“ įvertinimą. Panašu, kad „Audi“ inžinieriams tai pavyko.

Jų sukurtas ir sportiškam kompaktinės klasės automobiliui Audi S3 skirtas ilgos stūmoklio eigos keturių cilindrų, 221 kW (300AG) variklis – iš tiesų įspūdingas.

Maksimalus 380 Nm sukimo momentas pasiekiamas apsukų diapazone tarp 1800 ir 5500 aps/ min, maksimalus 221 kW (300 AG) pajėgumas pasiekiamas esant maždaug 5500 aps/min., o maksimalus variklio sūkių skaičius siekia net 6800 aps/min.

Nuo 0 iki 100 km/val. „Audi S3“ su automatizuota „S-tronic“ transmisija ir automatine pavarų dėže išsibėgėja per 5,1 s (su mechanine pavarų dėže – per 5,4 sek.).

250 km/val. siekiantis maksimalus greitis ribojmas ir yra dar pakankamai tolimas nuo ribinio. Tai akivaizdžiai atskleidžia tiek šio variklio galios potencialą, tiek patikimumo bei ilgaamžiškumo rezervus. „Audi S3“ su automatizuota transmisija 100 km kelio sunaudoja vidutiniškai 6,9 l benzino (su mechanine pavarų dėže – 7,0 l).

Į aplinką išmeta 159 (162) gramus CO2 vienam kilometrui kelio. Lyginant panašios galios modelius su mechaninėmis pavarų dėžėmis, naujasis „Audi S3“ sunaudoja 1,5 l degalų mažiau, nei ankstesnės kartos atstovas.

Naujajame 2.0 TFSI variklyje pritaikyta daug pažangių technologijų. Pavyzdžiui, naudojamas įdomus tiesioginio ir netiesioginio įpurškimų derinys. Varikliui veikiant nedidele apkrova, taikomas netiesioginis įpurškimas. Taip taupomi degalai ir mažinami teršalų emisijų lygiai. Užvedant automobilį ir varikliui veikiant didelėmis apkrovomis, degalai įpurškiami gerai vystančiu didelę galią įprasto tipo tiesioginiu FSI įpurškimu.

2.0 TFSI jėgos agregatas šiuo metu montuojamas išimtinai tik į „Audi S3“ modelio automobilius.

Standartinės komplektacijos „Audi S3“ tiekiamas su lengvame magnio lydinio korpuse sumontuota 6 laipsnių mechanine pavarų dėže. Pagal užsakymą automobilis gali būti komplektuojamas labai efektyvia „S-tronic“ transmisja su automatizuota pavarų dėže, pasižyminčia labai ilga šeštąja pavara. Visos žemesnės pavaros yra trumpos, t.y., tokio pat ilgio, kaip mechaninėje pavarų dėžėje. Tai užtikrina puikią dinamiką.

Nuolatinė visų ratų „Quattro“ pavara – neatsiejama „Audi S3“ pavaros mechanizmo dalis. Jos dėka ši, galingiausioji „Audi A3“ šeimynos modifikacija, įgyja esminį pranašumą prieš vieną varantįjį tiltą turinčius panašios galios automobilius. „Audi S3“ greičiau didina greitį ir yra stabilesnė posūkiuose bei esant nepalankioms oro bei eismo sąlygoms – lyjant, sningant ar važiuojant prastesnės kokybės keliu.

„Audi S3“ turi daug sportinio ar net specializuoto lenktyninio automobilio bruožų. Vienas jų – jautri ir adaptyvi važiuoklė bei vairo mechanizmas. Šios savybės teikia manevringumo ir stabilumo posūkiuose, pastaruosius įveikiant esant minimaliam kėbulo pakrypimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.