Paryžiaus automobilių parodos žvaigždė - „Volkswagen Golf“

Vos atvykus į tarptautinę automobilių parodą Paryžiuje, laukė keli netikėtumai. Pirmiausia, dangus tarsi prakiuro ir visą vakar dienos vakarą kaip iš kibiro pliaupė lietus.

Paryžiaus automobilių parodoje - žvilgančios naujovės.<br>"Reuters"
Paryžiaus automobilių parodoje - žvilgančios naujovės.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Grinius

Sep 27, 2012, 3:25 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:59 PM

Antra staigmena – įrašas mano akreditacijos kortelėje, nurodantis šalį – Mergelių salos.

Per keliolika žurnalistinės praktikos metų to dar nebuvo nutikę – tiesiog žurnalistus registruojanti mergina spustelėjo ne tą raidę. Tad sutikęs žinomą Lenkijos automobilių žurnalistą Jaceką Jureckį galėsiu pasigirti turįs egzotiškesnę kortelę nei jis, kadaise buvęs akredituotas kaip Kosta Rikos atstovas.

Ir jeigu pirmas dvi staigmenas galima vadinti tiesiog smulkmenomis, tai trečioji yra gerokai rimtesnė.

Paroda Paryžiuje prasidėjo trečiadienį, kaip tik jos išvakarėse paskelbus apie dramatišką Europos akcijų biržos nuosmukį.

Nors parodoje netrūksta įdomių automobilinių naujienų ir premjerų, Prancūzijos laikraščių pirmuose puslapiuose – ekonominės naujienos, o gamintojų atstovai neslepia susirūpinimo Europos ekonomikos ateitimi.

Štai, nacionalinio dienraščio „Le Figaro“ pirmajame puslapyje – nerimą keliantis koncerno „RenaultNissan“ prezidento Carloso Ghosno interviu, informacija apie parodą – 34 puslapyje.

Tad naujų automobilių spindesys Paryžiuje yra malonus, tačiau labiau paviršutiniškas, palyginti su realia situacija Europoje.

Tačiau tarp maždaug 300 dalyvių iš 21 pasaulio šalies tikrai yra į ką paganyti akis.

Žinoma, vietos gamintojams labiausiai rūpi ketvirtos kartos „Renault Clio“ ir „Peugeot 208 GTI“ dvikova.

Europiečiams labiausiai rūpi septintos kartos „Volkswagen Golf“. Jis pretenduoja tapti didžiausia parodos žvaigžde. Beje, prie parodos esanti metro stotis ir jos laiptai išklijuoti plakatais su informacija, kuriame paviljone eksponuojamas „Golf“.

Ne mažiau įdomios naujienos tiek Lietuvos, tiek Europos pirkėjams yra visiškai nauji modeliai „Ford Mondeo“, „Volvo V40 Cross Country“, „Opel Adam“, „Audi A3 Sportback“, „Chevrolet Trax“, „Range Rover“, „Kia pro_ceed“, "Toyota Auris", "Lexus LS" ir kiti.

Be to, įdomūs ir netolimos ateities modeliai „Hyundai ix35“ varomas vandeniliu (iki šiol šioje srityje pirmauja „Honda“) bei elektra galintis važiuoti „Citroen DS3 Electrum“.

Džiugi žinia automobilių sporto gerbėjams - „Hyundai“ paskelbė grįžtanti į pasaulio ralio čempionatą (WRC).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.