Taupiausias visų laikų dyzelinis „Opel“ - tik 3,3 litro degalų

„Opel Corsa“ su 1,3 litro (95 AG) varikliu ir „Start/Stop” įranga sunaudoja vos 3,3 litro dyzelino 100 kilometrų - ji tapo pačiu taupiausiu „Opel“ sukurtu modeliu.

„Corsa“ modelis sudaro daugiau nei 28 proc. visų „Opel/Vauxhall“ modelių pardavimų.<br>Gamintojas
„Corsa“ modelis sudaro daugiau nei 28 proc. visų „Opel/Vauxhall“ modelių pardavimų.<br>Gamintojas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 15, 2012, 2:37 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:37 AM

„Per penkerius metus, mums pavyko degalų sąnaudas ir anglies dvideginio taršą sumažinti 26 proc. lyginant su pirmąja „Corsa ecoFlex“ versija, tačiau efektyvumas padidėjo daugiau nei 26 proc. Mūsų klientai vertina šiuos gamtai draugiškus pasiekimus,“ – sako Mikas Ablesonas, „Opel“ inžinerijos viceprezidentas, apibendrindamas taupaus automobilio naudą.

Paskutinės kartos, 2011 metų 1,3 litro „CDTI ecoFLEX Corsa” degalų sąnaudos buvo labai kuklios – tik 3,5 l dyzelio 100 km, o anglies dvideginio tarša vos 94 g/km. Naujausios „Corsa” versijos šie rodikliai dar geresni – degalų sąnaudos 0,2 litro mažesnės, o anglies dvideginio tarša mažesnė 6 gramais. Tai absoliutus taupumo čempionas tarp dyzelinių „Opel”.

Norint pasiekti 7 proc. mažesnes degalų sąnaudas ir anglies dvideginio taršą, buvo atlikta nemažai patobulinimų. Turbodyzelinis variantas buvo patobulintas nauju alyvos tiekimo siurbliu, kuris sukuria tik reikiamą alyvos slėgį.

Siurblio tiekiamos alyvos kiekis būna skirtingas priklausomai nuo variklio apkrovos, taip sumažindamas degalų sąnaudas iki minimumo. Mažo klampumo transmisijos alyvos naudojimas taip pat įtakoja mažesnes degalų sąnaudas. Visi variklio valdymo modulyje esantys duomenys buvo suapvalinti.

Nuo 2012 m. lapkričio mėn. į „Corsa“ modelius bus montuojamos naujos kartos mechaninės pavarų dėžės, kurios užtikrina sklandų ir tikslų pavarų perjungimą. Inžinieriams pavyko sumažinti pavaros svirties perjungimo eigą bei pavarų laipsnių perjungimo trintį.

Pavarų dėžės buvo surinktos naudojant naujas detales, tokias kaip pavaros krumpliaračiai, o kitos detalės – pavarų perjungimo svirtis ir velenas – modernizuoti. Viso to rezultatas: komfortiškas pavarų perjungimas, nepaisant šiltų ar šaltų oro sąlygų.

Naujos 185/65 R15 mažo pasipriešinimo riedėjimui padangos taip pat prisideda prie „Corsa“ draugiškumo gamtai.

Nepaisant ekonomiškumo rodiklių, variklio efektyvumas – stebinantis. Maksimalus 190 Niutonmetrų sukamasis momentas pasiekiamas jau tarp 1750 ir 3250 aps./min., automobilis 100 km/val. įsibėgėja per 12,3 sekundes ir pasiekia 177 km/val. maksimalų greitį.

Jau 30 metų, „Opel Corsa” buvo neatsiejama nuo mobilumo Europos keliuose. Šiuo metu „Corsa“ modelis sudaro daugiau nei 28 proc. visų „Opel/Vauxhall“ modelių pardavimų. Iki šios dienos parduota 12 mln., jau keturių kartų „Corsa“ modelio versijų.

„Corsa“ galima rinktis su dyzeliniu, benzininiu ir LPG varikliu, kurių galios yra nuo 70 iki 210 AG.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.