Galingiausio „Audi SQ5“ ratus suks net 354 AG pajėgumo variklis

Detroito autosalone debiutavo „Audi SQ5“ su įspūdingos galios varikliu. Jo 354 AG pajėgumą išvystantis 3 litrų TFSI variklis - galingiausias šios klasės automobiliams skirtas motoras, sukurtas specialiai Šiaurės Amerikos ir Kinijos rinkai.

Nuo 0 iki 100 km/val. „Audi SQ5“ įsibėgėja tik per 5,3 sekundės. Tai geriausias rezultatas šioje automobilių klasėje.<br>Gamintojas
Nuo 0 iki 100 km/val. „Audi SQ5“ įsibėgėja tik per 5,3 sekundės. Tai geriausias rezultatas šioje automobilių klasėje.<br>Gamintojas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2013, 10:40 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:48 PM

Šis galiūnas naująjį „Audi SQ5“ nuo 0 iki 100 km/val. nuskraidina tik per 5,3 sekundės ir išvysto maksimalų 250 km/val. greitį.

Naująjį SQ5 varo trijų litrų darbinio tūrio V6 variklis su turboįpūtimu. Maksimalus variklio sukimo momentas pasiekiamas ir esant santykinai žemoms apsukoms. Siekiant sumažinti kompresoriaus keliamą triukšmą, pritaikyta daug įvairių techninių priemonių. Sklandų variklio veikimą užtikrina ir specialus balansinis velenas.

Maksimalų pajėgumą 3.0 TFSI variklis išvysto apsukų diapazone tarp 6000 ir 6500 aps/min, o maksimalų 470 Nm sukimo momentą – apsukų diapazone tarp 4000 ir 4500 aps/min.

Nuo 0 iki 100 km/val. „Audi SQ5“ įsibėgėja tik per 5,3 sekundės. Tai geriausias rezultatas šioje automobilių klasėje. Maksimalus automobilio greitis 250 km/val. Važiuodamas NEDC (vadinamuoju Naujuoju europiniu važiavimo ciklu), „Audi SQ5“ 100 km kelio sunaudoja vidutiniškai 8,5 litro benzino ir į atmosferą išmeta 199 g/km CO2.

Sklandų pavarų perjungimą užtikrina aštuonių laipsnių automatizuota pavarų dėžė „tiptronic“. Automatizuota pavarų dėžė valdoma ant vairo esančiomis pavarų perjungimo svirtelėmis. Norėdamas vairuotojas gali persijungti į visiškai mechaninį pavarų valdymo režimą ir pavaras rinktis savo nuožiūra.

Užsisakius sportinę pakabą su standesniais amortizatoriais ir spyruoklėmis, kėbulas 30 mm tampa žemesnis, nei su įprasta pakaba. Standartiniai penkių stipinų 20-ties colių ratlankiai komplektuojami 255/45 dydžio padangomis. Papildomai galima užsakyti 21 colio ratlankius.

Per priekinių ratlankių stipinus galima įžiūrėti po galingą juodos spalvos stabdžio apkabą ir SQ5 emblema papuoštą ašies fragmentą. Audi SQ5 elektromechaninis vairo stiprintuvas pasižymi ypatingu jautrumu ir efektyvumu.

Papildomai gali būti užsakomas daugiau funkcijų turintis vairo stiprintuvas su reguliuojamu perdavimo laipsniu. Papildomai užsakoma Audi rekomenduojamos pavaros pasirinkimo sistema esant pageidavimui gali būti sujungta su esama dinaminio vairavimo sistema.

Benzininis Audi SQ5 skirtas ir rekomenduojamas JAV, Kanados, Rusijos, Kinijos, Japonijos, Singapūro, Pietų Korėjos, Pietų Afrikos, Meksikos, Brazilijos, Argentinos, Čilės ir Ukrainos rinkoms.

Vokietijai ir kitoms Europos rinkoms skirta ir yra priimtinesnė šiek tiek anksčiau pristatyta dyzelinė „Audi SQ5 TDI“ versija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.