„Audi RS7 Sportback“ - dar vienas pusės tūkstančio arklio galių stipruolis (video)

„Audi“ plečia savo galingiausių RS modelių liniją. Praėjus keletui metų po greitojo „Audi RS6“ debiuto Detroite prasidėjusioje 2013-ųjų Šiaurės Amerikos tarptautinėje automobilių parodoje pristatė „RS7 Sportback“.

Dideliame penkerių durų kupė sumontuotas 8 cilindrų, 4 litrų darbo tūrio benzininis variklis su dviem turbinom.<br>Gamintojas
Dideliame penkerių durų kupė sumontuotas 8 cilindrų, 4 litrų darbo tūrio benzininis variklis su dviem turbinom.<br>Gamintojas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 16, 2013, 12:28 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:24 PM

Dideliame penkerių durų kupė sumontuotas 8 cilindrų, 4 litrų darbo tūrio benzininins variklis variklis su dviem turbinom. Tai tas pats variklis, koks montuojamas į „Bentley Continental GT“ bei „Bentley GTC V8“.

Tiesa, „Audi“ automobilyje šio motoro charakteristikos buvo dar pagerintos. Galingumas nuo 500 padidintas iki 560 AG, o maksimalus sukimo momentas - nuo 660 iki 700 Niuntonmetrų.

Lengvesnis nei angliškas automobilis „Audi RS7“ 100 km/val. greitį per 3,9 sekundės, o greičio ribotuvas gali būti išjungiamas pagal kliento pageidavimą ir tuomet pasiekiamas 305 km/val. maksimalus greitis.

Gamintojai tikina, kad „Audi RS7 Sportback“ vidutiniškai sunaudoja vos 9,8 litro degalų. Tokios 8 cilindrų variklio su dviem turbinom degalų sąnaudos, švelniai tariant, kelia abejonių.

Variklyje panaudota ir inovatyvi technologija – cilindrų išjungimo (COD) sistema. Esant mažam ir vidutiniam apkrovimui bei variklio sūkiams, ji išjungia 2, 3, 5 ir 8 cilindrus uždarydama jų vožtuvus per elektromechaninę pavarą.

Kol vairuotojas vėl stipriau spustels greičio pedalą, 4.0 TFSI veikia kaip keturių cilindrų variklis. Tai jau irgi išmėginta „Bentley“.

Aktyvių cilindrų efektyvumas padidėja dėl jų pritaikymo didesnėms apkrovoms. COD technologija sumažina degalų sąnaudas maždaug 5 procentais ir leidžia sutaupyti apie 10 procentų degalų, kai važiuojama nedideliais greičiais.

„Audi RS7 Sportback“ standartiškai derinamas su aštuonių laipsnių „Tiptronic“ pavarų dėže ir nuolatine visų ratų „Quattro“ pavara.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti