Autosporto meistrai išbandė pirmąjį šonaslydžio traukinį

Vos atsipūtę ir susitvarkę vairo mechanizmo problemas, iškilusias važinėjant „Žalgirio“ arenoje, šonaslydžio komandos „NP Team“ vyrukai nusprendė prisijungti prie vilniečių „NorbeFilms“ ruošiamo televizijos projekto „Ruošk roges“ ir išbandyti važiavimą vorele.

Kelių automobilių šonaslydis neapsiėjo be incidentų.<br>L. Bučinskas
Kelių automobilių šonaslydis neapsiėjo be incidentų.<br>L. Bučinskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 30, 2013, 7:06 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 10:30 PM

Ketvirtadienio rytą susirinkę Kačerginės „Nemuno žiede“ „NP Team“ nariai Tadas Adomaitis ir Povilas Lencevičius prisijungė prie dar keleto žiemos šios sporto rūšies entuziastų ir pirmą kartą oficialiai Lietuvoje pabandė šonaslydį važiuodami vorele - būtent tokie pasivažinėjimai itin dažnai praktikuojami šonaslydžio tėvynėje Japonijoje, taip ugdant vairuotojų reakciją į daug kelyje kintančių faktorių.

Tipinėse varžybose važiuojama poromis. Pasikeisdami pozicijomis abu vairuotojai važiuoja du važiavimus, stengdamiesi išlikti kuo arčiau arba pabėgti vienas nuo kito. Tačiau ketvirtadienį vienas paskui kitą važiavo net 7 automobiliai ir išlaikydami minimalų atstumą džiaugėsi žiemos teikiamomis linksmybėmis.

Žinoma, taip važiuojant neįmanoma išvengti susidūrimų. „NP Team“ komandos su 5 litrų darbinio tūrio V8 varikliu sukomplektuotas BMW E30 M5 prarado abu buferius, abi galines lempas, buvo stipriai sulankstytos vairuotojo pusės dureles, keleivio pusės galinis sparnas.

Tačiau komanda teigia, kad įgyta patirtis važiuojant minimaliu atstumu nuo priekyje važiuojančio automobilio ir įgūdžiai, reikalingi žaibiškai keisti judėjimo kryptį priekyje važiavusiam automobiliui padarius klaidą, yra neįkainojami ir būtini, norint ateinantį sezoną siekti prizinių vietų.

Artėjančiame šonaslydžio sezone „NP Team“ atstovauti ketina abu šiame pasivažinėjime dalyvavę vairuotojai – T. Adomaitis ir P. Lencevičius. Abu pilotai vairuos klasika tapusius trečiosios klasės BMW su aštuonių cilindrų varikliais ir didele dalimi P. Lencevičiaus suprojektuotų ir pagamintų detalių.

 „NorbeFilms“ projektas „Ruošk roges“ pasirodys jau vasario mėnesį. Šis pasivažinėjimas tik maža dalis to, kuo Norbertas Daunoravičius ir komanda ketina nustebinti Lietuvos auditoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.