Kauno „Žalgirio“ arenoje šonaslydžio karaliumi tapo lenkas J. Tatara

Kauno „Žalgirio“ areną šeštadienio vakarą drebino automobilių variklių gausmas. Pirmąkart Lietuvoje vyko „Auto sporto fanas“ asociacijos organizuojamas uždarų erdvių automobilių slydimo šonu čempionatas „ASFA Motor Show“.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2013-03-18 10:57, atnaujinta 2018-03-09 19:32

Beveik keturių valandų trukmės renginyje buvo galima išvysti iš įvairių Europos šalių atvykusių šonaslydžio meistrų kovas.

Žiūrovų kraują kaitinusį renginį vedė radijo stoties „Radiocentras“ laidos „Vakaro driftas“ vedėjas Vytautas Bertašius ir aktorius Džiugas Siaurusaitis, kuris viso vakaro metu buvo įsikūnijęs mechaniko Kostios, puikiai pažįstamo iš serialo „Moterys meluoja geriau“, personažą.

Čempionato „ASFA Motor Show“ nugalėtoju tapo Lenkijos atstovas Jokubas Tatara, antrąją vietą užėmė lietuvis Andrius Vasiliauskas, trečiąją — latvis Janis Eglite. Visi šie sportininkai vairavo BMW markės automobilius.

Šonaslydžio varžybose, kurias „Žalgirio“ arenoje stebėjo tūkstančiai žiūrovų, nebuvo matuojamas laikas. Tai — žiedinių lenktynių priešingybė, kur negalima slysti dėl taupomo laiko atžvilgiu. Čia neslydimas reiškė klaidą, dėl kurios buvo prarandami balai.

Varžybos buvo labai įnirtingos, automobiliai poromis važiavo labai arti vienas kito, todėl neišvengta susidūrimų, ne vienas lenktynininkas kliudė apsauginius barjerus. Buvo apgadinti keli automobiliai, tačiau žmonės nenukentėjo.

Iššūkį šonaslydžio meistrams metė ir gerai žinomas ralio lenktynininkas Dovilas Čiutelė. Tačiau VAZ markės automobilį vairavęs sportininkas rėžėsi į apsaugos sienelę vos tik įvažiavo į trasą. Greičiausiai tai buvo padaryta tyčia, siekiant sukelti daugiau adrenalino žiūrovams. Vėliau sportininkas persėdo į kitą automobilį, tačiau į finalą nepateko.

Renginio metu žiūrovai stebėjo ne tik varžybas, bet ir įspūdingus automobilių lenktynininko Ramūno Čapkausko bei motoakrobatų pasirodymus.

Jie taip pat tapo pasaulio rekordo stebėtojais. Agentūra „Factum“ užfiksavo tai, kad po vienu stogu varžėsi šešiolika greta slystančių automobilių. Šie duomenys buvus siunčiami Guinnesso rekordus fiksuojantiems tarptautiniams partneriams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.