Ekspertai: vairuotojai nežino, kur jų galimybių riba

Automobilių parodos „ALT’2013” lankytojų šeštadienį laukia susitikimas su automobilių sporto profesionalais, kurie bandys atsakyti į klausimą: kur yra paprastų vairuotojų ir lenktynių profesionalų galimybių riba prie vairo? Susitikimas su autosporto profesionalais vyks 14 valandą. Garsiausias Lietuvoje automobilių treneris Jonas Dereškevičius: „Kiekvieno vairuotojo - tiek profesionalo, tiek eilinio - veiksmus kelyje sąlygoja labai daug veiksnių, o tarp jų ne vien tik sukaupta patirtis, bet ir individualūs gebėjimai ta patirtimi pasinaudoti. O būtent sportinio vairavimo ypatumai mums padės tai labai gerai iliustruoti“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2013, 6:04 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:35 AM

Išugdęs daugelį dabartinių Lietuvos automobilių sporto čempionų ir prizininkų, jis ir šiandien dažnai kviečiamas į treniruočių stovyklas. Gerai suprasdamas didelius krūvius patiriančio autosportininko psichologiją, J.Dereškevičius geba surasti balansą tarp sportinio automobilio ir jo piloto galimybių, padeda sportininkams teisingai nusiteikti ir siekti užsibrėžtų tikslų.

Be to, treneris nevengia imtis ir saugaus vairavimo mokymų eiliniams vairuotojams, tad ir jų galimybes gali pamatuoti šimtais valandų mokymų patirties.

Renginio temą pratęs diskusija su eile pastarojo meto Lietuvos profesionalų iš įvairių autosporto sričių: ralio, žiedinių lenktynių, drifto, off-road ir net ekstremalių kelionių. Diskusiją moderuos keliautojas automobiliais Vitoldas Milius, pats „savo kailiu“ išbandęs ir sportinį, ir ekonominį vairavimą.

Diskusijoje dalyvaus autosportininkai, jau patyrę ne vienos pergalės skonį ir gerai žinantys pasiekimų sporte kainą: 2012 m. Lietuvos automobilių ralio čempionas Dominykas Butvilas, 2012 m. Lietuvos „drifto karalius“ Andrius Vasiliauskas bei vienas stipriausių Lietuvoje „žiedininkų“ Andrius Firantas.

Apie visiškai kitokią automobilio valdymo patirtį papasakos Audrius Sutkus - vienas Lietuvos visureigių sporto profesionalų, prieš dešimtmetį laimėjęs žymiosios „Ladogos“ nugalėtojo titulą.

Beje, netrukus po parodos A.Sutkus, „Ladoga-trophy 2013“ organizatorių kvietimu išvyks į šių metų varžybas dirbti teisėjų komandoje.

Susitikimo dalyvių laukia ir netikėtas pristatymas, kuris labiau tiktų ne į profesionalaus autosporto, o į ekstremalių kelionių skiltį: daugiau nei 15.000 km, nuo labiausiai į vakarus Europoje nutolusio taško Portugalijoje iki Vladivostoko Rusijos rytuose, per 20 dienų motociklu, siekiant patekti į Guinness‘o pasaulio rekordų knygą. Tai – ekstremalo ir motociklų entuziasto Aido Bubino tikslas.

Tiek A.Vasiliausko BMW E46 M3, tiek A.Firanto „Honda S2000“ bus pristatomi visą parodą veiksiančioje sportinių automobilių ekspozicijoje, 5 salėje.

Taip pat ten lankytojų lauks ir daugkartinio Lietuvos automobilių ralio bei žiedinių lenktynių prizininko Dovilo Čiutelės naujoji „LADA 2105 VFTS“ bei motociklas „Honda Crosstourer“, kuriuo A.Bubinas sieks rekordo.

Visureigių sportą atstovaus „Toyota Land Cruiser 105”, lydėjusi B.Vanago ir S.Jurgelėno ekipažą 2013 metų Dakaro maratono metu.

Ir dar vienas siurprizas: parodoje bus pristatytas keturratis „2013 YAMAHA 700 Special Edition”, kuriuo pirmą kartą jau 2014-ųjų metų „Dakaro ralyje“ startuos lietuvis. Pasak šios transporto priemonės šeimininko Edo Pangonio, jo pasirinkimą nulėmė tai, kad analogišku keturračiu 2013 m. “Dakaro ralį” laimėjo argentinietis M.Petronelli.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.