Elektromobilį „i3” pristatęs BMW tikisi greito pelno

Pirmadienį trijuose miestuose pristatęs elektra varomą automobilį „i3” vokiškų automobilių koncernas BMW tikisi užimti „reikšmingą“ elektomobilių rinkos dalį ir „teigiamai prisidėti“ prie pelno tučtuojau.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

2013-07-30 18:08, atnaujinta 2018-03-02 12:23

Taip „Reuters“ sakė BMW vadovas Norbertas Reithoferis. Vokiečiai šiuo automobiliu nusitaikė į prabangą vertinančius vairuotojus, kuriuos nuo elektromobilių atbaido tradiciniai tokių transporto priemonių trūkumai – skurdi komforto įranga, vidutiniškas valdomumas ir trumpas atstumas, nuvažiuojamas vienu įkrovimu.

Tarp BMW planų yra ir vienas netikėtas sprendimas. Kol nėra techninių galimybių pratęsti vienu įkrovimu nuvažiuojamą kelią, gamintojas ruošiasi pasiūlyti paslaugą „BMW papildomas mobilumas“, pagal kurią elektromobilio savininkas ilgesnėms kelionėms galės pasiimti tradiciniais degalais varomą vokišką modelį.

Vienu įkrovimu „i3” turėtų nuvažiuoti panašiai kaip ir kiti elektromobiliai – įmonė deklaruoja, kad baterijos pakaks 130-160 km.

„Mes neketiname būti nišinės rinkos žaidėjais. Mes siekiame reikšmingo pardavimo“, - tvirtino BMW pardavimo vadovas Ianas Robertsonas „i3” pristatymo renginyje Londone. Tuo pat metu naujasis modelis buvo pademonstruotas Niujorke ir Pekine.

BMW tikisi, kad elektromobilių rinka pasaulyje išaugs iki 150-160 tūkst. parduotų mašinų visame pasaulyje per šiuos metus. 2010 metais įvairių elektromobilių buvo nupirkta tik 7 tūkst.

Pirmasis BMW serijinis elektromobilis kainuos 34 tūkst. 950 eurų (apie 120,5 tūkst. litų), bet Vakarų Europoje ir JAV jiems greičiausiai bus taikomos valstybinės nuolaidos.

BMW priklauso visi „i“ serijos prekės ženklai iki pat „i9“, bet kol kas įmonė pranešė tik apie du modelius – ką tik pristatytą „i3” ir kitais metais planuojamą pristatyti elektrinį sportinį modelį „i8”.

Vaizdo įrašą apie naująjį „i3” galite pamatyti kairėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.