„General Motors“, „Suzuki“ ir „Toyota“ uždarė savo gamyklas Egipte

Garsios automobilių gamintojos „General Motors“, „Suzuki Motor“ ir „Toyota Motor“ sustabdė savo įmonių veiklą Egipte dėl šalį drebinančių neramumų, praneša portalas „Al Arabiya“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 16, 2013, 12:32 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 10:19 PM

JAV automobilių gamybos milžinė „General Motors“ ketvirtadienį pranešė uždaranti savo antrinę įmonę Kaire ir laikinai sustabdanti gamybą.

„Mums svarbiausia darbuotojų saugumas. Įdėmiai seksime situaciją“, - teigiama „General Motors“ pareiškime.

JAV korporacija Egipte gamina lengvuosius automobilius, mikroautobusus, lengvuosius krovininius automobilius. Ji aprūpina darbu daugiau nei 14 tūkst. šalies piliečių.

Japonijos automobilių gamintojos „Toyota“ ir „Suzuki“ taip pat dėl nestabilios politinės situacijos Egipte pristabdė savo įmonių darbą. „Toyota“ ryšių su visuomene atstovas neatmetė galimybės, kad jau po kelių dienų įmonė atnaujins savo veiklą. Jis pabrėžė, kad viskas priklausys nuo to, kaip šalyje klostysis įvykiai.

Nuverstojo Egipto prezidento Mohammedo Morsi šalininkai penktadienį po pamaldų ragina surengti naujus protestus. Prieš dvi dienas policija likvidavo Musulmonų brolijos šalininkų stovyklas Kaire, žuvo mažiausiai 638 žmonės.

Kai kurių valstybių diplomatinių tarnybų darbuotojai palieka Kairą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.