Poilsiautojams - išbandymai kantrybe spūstyse

Ilgesnį nei įprasta savaitgalį daliai poilsiautojų apkartino nuo pajūrio besidriekiančios didžiulės spūstys. Po karšto sekmadienio poilsiautojai iš pajūrio plūstelėjo apie 15 valandą. Tuo metu iš Šventosios važiuojanti ir prie pagrindinės Palangos sankryža

Išvažiuojantiems iš pajūrio poilsiautojams tenka kankintis spūstyse.<br>Lrytas.lt skaitytojos Gabijos nuotr.
Išvažiuojantiems iš pajūrio poilsiautojams tenka kankintis spūstyse.<br>Lrytas.lt skaitytojos Gabijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

2013-08-18 11:14, atnaujinta 2018-03-01 21:36

Kretingos link sukančias mašinas stabdo pavieniai automobiliai, kurie nuo Nemirsetos važiuodami į šiaurinę kurorto dalį sankryžą kerta tiesiai. Daugelis Palangos-Klaipėdos plentą bando pasiekti važiuodami per Nemirsetą.

Iš Palangos į Kretingą pasukę poilsiautojai išvažiuoja dviem kryptimis – Jakų sankryžos link prie Klaipėdos ir į Šiaulius.

Ypač daug automobilių važiuoja Šiaulių kryptimi.  Lėtai judanti automobilių kolona pasiekė Vydmantus.  Kretingoje mašinų virtinę stabdo du šviesoforai, tarp kurių yra beveik 400 metrų.

Pavakare ši kelio atkarpa buvo užkimšta mašinomis.  Prie šviesoforo už tilto per geležinkelį automobiliai nespėja pajudėti net per žalią signalą, nes dar nebūna pajudėjusi kolona už šviesoforo.

Kretingos policija gavo pranešimų, kad per Vilniaus gatvės sankryžą mašinos Šiaulių kryptimi pradėjo važiuoti net per raudoną šviesoforo signalą.

Rajono policijos pareigūnai sakė, kad tokių spūsčių šią vasarą dar nebuvo.

Iš Neringos grįžtančių poilsiautojų automobilių virtinė nutįso ir Smiltynėje. Automobilių eilė apie 700 metrų nusidriekė net už posūkio nuo Nidos pusės. Iki perkėlos čia susidarė apie 400 automobilių eilė.

Apie 35 lengvuosius automobilius talpinantys keltai į Klaipėdą plaukia be pertrūkio. Du keltai dar ima automobilius iš Klaipėdos, o trečiasis keltas iš karto grįžta į Smiltynę.

Anapus marių prie Smiltynės perkėlos aistros kyla dėl automobilių, kurie turi teisę per marias keltis be eilės.

Nesibaigiančioje eilėje kantrybės netekę poilsiautojai net blokuoja bandančius be eilės pravažiuoti automobilius.  Viešąją tvarką Smiltynėje palaiko kelių policijos motociklininkai.

Pats į Smiltynę su motoroleriu persikėlęs ir situaciją prižiūrintis bendrovės „Smiltynės perkėla“ generalinis direktorius Darius Butvydas prognozavo, kad be grafiko keltai plauks iki vėlaus vakaro.

„Vienu reisu trys keltai paima apie 100 mašinų. Jei nuo Nidos poilsiautojai kurį laiką nevažiuotų, visą eilę „susiurbtume“ per keturis reisus“ - teigė D.Butvydas.

Jis sakė, kad tokia situacija per Žolines būna kasmet.  O šiemet dar pasitaikė karštos dienos ir beveik ilgasis savaitgalis.

„Nė vieno namo grįžtančio poilsiautojo Kuršių nerijoje nepaliksime. dabar nuo jūros iš visur grįžti namo sunku. Štai, man skambino draugas, kuris nuo Girulių važiuodamas į Klaipėdą jau pusvalandį yra įstrigęs spūstyje“, – pasakojo D.Butvydas.

Į spūstį pateko netgi tie, kurie nusprendė išvengti kelionės greitkeliu. Lrytas.lt skaitytojas Jonas, pasirinkęs iš Palangos į Vilnių važiuoti panemune, į spūstį pakliuvo netolo Raudondvario. „Spūstis prasidėjo nuo Vilkijos, automobiliai juda 40 km/val. greičiu“, – prieš 20 val. sakė skaitytojas.

Keliaujate iš pajūrio ar kitos vietos namo ir patekote į spūstį? Pasidalinkite informacija - nuotraukas, vaizdo įrašus ir savo įspūdžius siųskite bendraukime@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.