Elektromobilis „BMW i3” jau važinėja gatvėmis

Specialiai lrytas.lt iš Frankfurto

Keistų formų "BMW i3" priverčia stabtelėti ir atkreipti į jį dėmesį.<br>I.Staškutės nuotr.
Keistų formų "BMW i3" priverčia stabtelėti ir atkreipti į jį dėmesį.<br>I.Staškutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Sep 10, 2013, 4:02 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:54 AM

Milžinišką Frankfurto automobilių parodos teritoriją apeiti savomis kojomis gana nelengva, todėl tarp pavilijonų kursuoja naujausi įvairių gamintojų modeliai. S klasės „Mercedes-Benz“ ar „Škoda Superb“ lankytojai tik palydi žvilgsniais.

Bet pravažiuojant „BMW i3” visi traukia savo išmanuosius telefonus iš kišenių ir fotografuoja modelį, kurį vos prieš pusantro mėnesio buvo galima pamatyti tik parodų salėse.

Liepos pabaigoje pristatytas BMW elektromobilis atrodo labai neįprastai. Dauguma gamintojų pastaruoju metu stengiasi elektrinę sistemą paslėpti niekuo neišsiskiriančiame kėbule, o BMW lyg tyčia pasirinko tipišką pirmųjų elektromobilių stilių.

Gamintojas iš pat pradžių neslėpė ambicijų parduoti daug „i3” automobilių ir bent parodoje prie šių automobilių rikiuojasi eilės norinčiųjų pavažiuoti nors kilometrą visiškoje tyloje.

BMW tikisi, kad elektromobilių rinka pasaulyje išaugs iki 150-160 tūkst. parduotų mašinų visame pasaulyje per šiuos metus. 2010 metais įvairių elektromobilių buvo nupirkta tik 7 tūkst.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.