Į Lietuvą atvykęs naujasis BMW 5 serijos modelis pristatytas netikėtai

Tarp sostinės gatvėse nuo liepos mėnesio važinėjančių ir garbingus Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai renginių svečius vežiojančių BMW automobilių nuo šios savaitės jau galima pamatyti ir vieną šviežiausių šių metų Vokietijos koncerno naujienų – naują BMW 5 serijos modelį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2013, 5:07 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:58 AM

Atnaujinta nuo 2009-ųjų leidžiamo modelio versija pasižymi naujomis išorės dizaino detalėmis, naujais varikliais bei pramoginėmis funkcijomis. Į Vilniaus gatves jau išriedėjo penki šio modelio automobiliai.

Tokiu neįprastu būdu naujasis 5 klasės BMW pirmą kartą parodytas lietuviams.

Oficialios BMW atstovės Lietuvoje „Krasta Auto Vilnius“ direktorės Rasos Klimavičiūtės teigimu, tai buvo viena laukiamiausių šio sezono naujienų, kuri, tikimasi, sėkmingai pratęs šios BMW serijos sėkmės istoriją, o šis modelis ir toliau išliks geriausiai parduodamu prabangių automobilių segmento modeliu tiek pasaulyje, tiek Lietuvoje.

Rugsėjį vykusioje 65-ojoje tarptautinėje Frankfurto automobilių parodoje pristatytas naujasis BMW 5 serijos modelis nuo savo pirmtakų skiriasi naujomis išorės dizaino detalėmis, papildomomis vairavimo sistemomis ir daugybe naujų „BMW ConnectedDrive“ funkcijų.

Šio BMW 5 serijos pirkėjams taip pat bus siūlomas naujas „BMW 518d“ su dyzeliniu keturių cilindrų 143 AG varikliu su TwinPower Turbo technologija, kurį galima rinktis kaip sedaną arba universalą.

Šis sedanas išsiskiria ekonomiškumu ir draugiškumu aplinkai - vidutinės jo degalų sąnaudos tesiekia 4.5 l/100 km, o CO2 emisija – 119 g/km. Dar viena naujiena - „BMW 520d xDrive“ kuris sėkmingai papildė visų varančių ratų sistemą turinčių BMW modelių gretas.

O vienas galingiausių naujų BMW 5 serijos variklių - V8 su BMW „TwinPower Turbo“ technologija, išvystantis iki 450 AG. Iš viso BMW 5 serijos pirkėjai šiuo metu gali rinktis iš keturių benzininių ir šešių dyzelinių variklių, bei iš dviejų BMW „M Performance“ modelių – sedano ir universalo „BMW M550d xDrive“.

Pirkėjai, pasirinkę BMW 5 serijos universalą, galės naudotis iki 60 l padidinta bagažinės talpa. Anot R.Klimavičiūtės, tai ne tik suteikia daugiau patogumo ilgose kelionėse, bet taip pat prailgina automobilio siluetą ir suteikia jam dar daugiau elegantiškumo.

Naująjį BMW 5 serijos modelį jau galima užsisakyti visuose „Krasta Auto“ salonuose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Šio modelio kaina prasideda nuo 143,6 tūkst. litų.

„Krasta auto“ visam Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai laikotarpiui, 6 mėnesiams, neatlygintinai suteikė 180 naujų 3, 5 ir 7 serijos BMW automobilių. Pirmoji dalis automobilių jau perduota Užsienio reikalų ministerijai ir nuo liepos mėnesio sėkmingai vežioja pirmininkavimo ES renginių svečius.

Šiems renginiams „Krasta Auto“ neatlygintinai teikiamos transporto nuomos paslaugos vertė siekia apie 1 mln. litų. Iki šiol tai yra didžiausios apimties tokio pobūdžio privataus ir viešojo sektoriaus bendradarbiavimas.

Iš viso suplanuotus 200 Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai renginių sudaro daugiau kaip 20 aukšto lygio susitikimų, 162 ekspertų lygio ir 12 parlamentinių renginių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.