Pasaulio ralio čempionatui besiruošianti „Hyundai“ tikisi geriausio

Į Pasaulio ralio čempionatą grįžtanti „Hyundai Motorsport“ Prancūzijos Alpėse tikrino, kaip „i20 WRC“ modelis tinka važiuoti kalnų keliais. Tai jau ne pirmieji „Hyundai“ sportinio padalinio bandymai.

"Hyundai" Pasaulio ralio čempionate tikisi varžytis dėl aukščiausių pozicijų.<br>Gamintojo nuotr.
"Hyundai" Pasaulio ralio čempionate tikisi varžytis dėl aukščiausių pozicijų.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-18 17:22, atnaujinta 2018-02-21 01:16

Po intensyvios „Hyundai i20 WRC“ testavimų vasaros ir trumputės pertraukos rugsėjo pradžioje „Hyundai Motorsport“ komanda surengė lenktyninio automobilio bandymus Prancūzijoje asfaltuotuose kalnų keliuose, o vėliau – kalnuotose žvyro trasose Pietų Ispanijoje.

„Du pastaruosius mėnesius automobilį testavome kas dvi savaites įvairiomis sąlygomis, ant įvairių kelio dangų ir stengėmės surinkti kuo daugiau reikšmingos informacijos, apie „i20 WRC“ elgseną skirtingomis sąlygomis.

Po Suomijos bandymų sesijos buvo labai svarbu trumpam padaryti pertrauką, grįžti į gamyklą, išanalizuoti ir įvertinti viską, kas buvo pastebėta, kadangi vėliau testavimo grafikas turėjo tapti dar intensyvesnis“, – sakė „Hyundai Motorsport Team“ vadovas Michelis Nandanas.

„Hyundai Motorsport“ komanda iš Vokietijos į Prancūziją atvyko įpusėjus rugsėjui, o paskutinę šio mėnesio savaitę kartu su Bryanu Bouffieru ir Juho Hanninenu prie naujojo „i20 WRC“ vairo – į Pietų Ispaniją testuoti automobilio kalnų trasose.

„Ši mašina iš esmės buvo tos pačios specifikacijos, kokią mes testavome rugpjūtį Suomijoje. Skyrėsi vos pora naujų detalių, kurias taip pat norėjome išbandyti kalnuotose vietovėse, – aiškino M.Nandanas. – Lenktynės kalnų keliais yra vienas iššūkių, kuriuos turėsime įveikti kitais metais FIA Pasaulio ralio čempionate.

Tai bus ypač aktualu Meksikoje, kur „kopti“ reikės į 2500 metrų aukštumas. Tokios sąlygos gali nulemti automobilio pasirodymą, todėl šio testo tikslas – išstudijuoti variklio veikimą, stebėti tokių sąlygų poveikį variklio galiai. Mes taip pat turėjome galimybę tęsti bandymus, nuvažiuoti nemažus atstumus žvyruotu keliu“.

„Hyundai Motorsport“ testavimo programa bus intensyviai tęsiama iki pat šių metų pabaigos. Iki kitų metų Pasaulio ralio čempionato starto liko kiek daugiau nei 100 dienų.

„Hyundai“ jau dalyvavo Pasaulio ralio čempionate 2000-2003 metais, tačiau tada itin gerais rezultatais pasigirti negalėjo.

Įkurta 2012 metų pabaigoje „Hyundai Motorsport“ yra atsakinga už visą „Hyundai“ veiklą, susijusią su automobilių sportu. Dabartinis kompanijos prioritetas – sėkmingas sugrįžimas į Pasaulio ralio čempionatą. Įmonė, įsikūrusi Frankfurto (Vokietija) priemiestyje Alzenau, kur suburta kvalifikuota komanda tobulina „i20 WRC“ modelį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.