Prabangos proveržis Lietuvos gatvėse – „Bugatti Veyron“ bus nuomojamas

Vilniaus gatvėse pasirodęs egzotiškas kabrioletas „Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse“ sukėlė tikrą nuostabos bangą. Šis ryškiai geltonos ir pilkos spalvų automobilis neabejotinai yra brangiausias Lietuvoje registruotas automobilis.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Oct 18, 2013, 5:46 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:16 AM

Visada svajojote bent pasėdėti prie tokios įspūdingos mašinos vairo? Tai bus įmanoma, nes greičiausiu pasaulyje kabrioletu laikomą „Bugatti“ įsigijusi įmonė „Myano nuoma“ planuoja automobilį nuomoti.

„Myano nuoma“ direktorė Rasa Gogolienė neslėpė, kad dauguma fantastišką superautomobilį besinuomosiančių žmonių nebus lietuviai – „Bugatti“ kabrioletas bus gabenamas į įvairias pasaulio šalis. „Yra paklausa, yra ir pasiūla. Tai visam pasauliui skirtas automobilis, – sakė ji. – Bet jei bus norinčiųjų Lietuvoje, būtinai išnuomosime.“

Išskirtiniu numeriu „L00K“ pažymėto „Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse“ kaina neabejotinai viršija 6 mln. litų. Įspūdingam automobiliui priklauso kabrioletų greičio rekordas – 1183 AG šešiolikos cilindrų variklį turintis superautomobilis pasiekė net 408,84 km/val. greitį.

Kiek tiksliai kainuos pasivažinėjimas su vienu iš brangiausių serijinių automobilių pasaulyje, dar neaišku, tačiau R.Gogolienė patvirtino, kad jis bus prieinamas tik itin pasiturintiems asmenims.

Pati „Grand Sport Vitesse“ išbandžiusi pašnekovė sunkiai rinko žodžius nepaprastam jausmui apibūdinti. „Įspūdinga. Tas jausmas, kai įsėdi, užvedi variklį, nepakartojamas. Tada supranti, kodėl šis automobilis tiek kainuoja“, – pasakojo ji.

Įmonė „Myano nuoma“ priklauso didesnei kelionių ir pramogų organizavimo kompanijai „Myan Management“, kurios automobilių parke yra ir daugiau fantastiškų superautomobilių.

„Porsche Panamera 4S“, „KTM X-Bow“, „Rolls Royce Ghost“, „Ferrari FF“, „Gumball 3000“ lenktynėse dalyvavęs „Mercedes-Benz“ bei dauguma „Mansory“ automobilių tobulinimo studijoje perdarytų „Lamborghini“, „Range Rover“, „Mercedes“ ir „Jeep“ pažymėti lietuviškais valstybiniais numeriais.

Paklausta, kodėl nesekė daugelio turtingų verslininkų pavyzdžiu ir neregistravo prabangių automobilių užsienyje, R.Gogolienė paaiškino norinti vystyti skaidrų verslą. „Mes verslą kuriame Lietuvoje, esame lietuviška įmonė, čia mokame mokesčius, todėl nematėme prasmės važiuoti kažkur kitur ir registruoti automobilių užsienyje. Nenorime bėgti nuo mokesčių ir didžiuojamės būdami iš Lietuvos“, – tvirtino ji.

Įmonių grupei priklauso ir prabangias jachtas nuomojanti „Myan Yachts“. Visos šios įmonės registruotos Lietuvoje.

„Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse“ nėra pirmasis „Bugatti“ Lietuvoje, bet greičiausiai pirmasis, registruotas mūsų šalyje. Dar 2008 metais į Lietuvą buvo atgabentas tuomet brangiausias ir galingiausias pasaulyje automobilis „Bugatti EB Veyron 16.4“.

1001 AG, 8 litrų darbo tūrio W16 formos varikliu varomas automobilis kainavo apie 4,5 mln. litų. Tačiau jį įsigijęs verslininkas automobilį registravo ne Lietuvoje, o Šveicarijoje dėl palankesnių mokesčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.