Lietuvoje pristatytas vokiškas „bosas“ - naujasis BMW X5 (video)

„Bosas atvyko“, - tokiais žodžiais naująjį visureigį BMW X5, išnirusį pro tamsoje ir dūmuose skendinčius vartus, pristatė BMW atstovybės „Krasta Auto“ vadovė Rasa Klimavičiūtė.

Trečiosios kartos BMW X5 atrodo dar masyvesnis už pirmtaką, nors iš tikrųjų jis pastebimai palengvėjo.<br>I.Staškutės nuotr.
Trečiosios kartos BMW X5 atrodo dar masyvesnis už pirmtaką, nors iš tikrųjų jis pastebimai palengvėjo.<br>I.Staškutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Oct 23, 2013, 12:05 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:19 PM

Trečiosios kartos X5 labai nedaug didesnis už antrosios kartos modelį, bet atrodo pastebimai masyvesnis ir išraiškingesnis. Tačiau R.Klimavičiūtė žadėjo, kad jo valdymo savybės labiau primins lengvąjį automobilį, nes gamintojas sugebėjo visureigio svorį sumažinti net 100 kg.

Naujasis X5 - jau trečiosios kartos BMW visureigis. 1999-aisiais pasirodęs pirmosios kartos modelis buvo dabar jau išpopuliarėjusios SUV (angl. sport-utility vehicle) klasės – didesnio pravažumo automobilių, skirtų aktyvų gyvenimo būdą propaguojantiems žmonėms, pradininkas.

Trečiosios kartos BMW X5 išsiskiria stambesnėmis priekinėmis grotelėmis ir lempomis, tačiau modelio bruožai išliko tokie patys - iš priekio jo nepavyktų sumaišyti su jokiu kitu automobiliu. Iš šono visureigis atrodo dar sportiškiau dėl aušinimo angos už priekinių ratų.

Jo pasipriešinimo koeficientas – tik 0,31, o dėl mažesnio svorio (2 tūkst. 145 kg.) naujos kartos automobilis gali pasigirti geresniu galios ir svorio santykiu.

BMW X5 bus parduodami su trimis skirtingais varikliais. Baziniai „xDrive30d“ turės 3 litrų, šešių cilindrų 258 AG dyzelinius variklius. Sportiškosios M serijos modeliai bus aprūpinti šešių cilindrų 380 AG dyzeliniais varikliais su trimis turbinomis. Tokie visureigiai iki 100 km/val. įsibėgės vos per 5,3 sekundės.

Be to, dar bus gaminama „BMW X5 Drive50i“ versija su 8 cilindrų, 4,4 litro benzininiais (450 AG) varikliais. Planuojama ir dar viena išskirtinė versija - hibridinis modelis, kurį bus galima papildomai įkrauti.

Visi BMW X5 turės visų varančiųjų ratų važiuoklę ir aštuonių laipsnių automatinę pavarų dėžę. Be to, bus galima pasirinkti penkių skirtingų tipų važiuoklę nuo minkštos ir komfortiškos iki tvirtos, sportinės.

BMW X5 yra 3 centimetrais ilgesnis, puse centimetro platesnis bei 1,5 centimetro žemesnis už savo pirmtaką. Tačiau atstumas tarp ašių išliko kaip buvęs - 2,93 metro.

Trečiadienį įvykusi automobilio premjera Lietuvoje – išankstinė. Pasak R.Klimavičiūtės, šiuo modeliu į mūsų šalies gatves nebus galima išriedėti iki lapkričio 16 dienos, bet iki to laiko galima tikėtis pamatyti maskuojamu raštu nudažytą X5. Automobilis Lietuvoje kainuos nuo 213 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.