Į Vilnių grįžta mikroautobusai, juose veiks elektroninio bilieto sistema

Kitą savaitę septyni privatūs

Remiantis tarybos sprendimu, privatūs vežėjai turėtų ateiti į rinką ne anksčiau nei kitų metų rudenį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Remiantis tarybos sprendimu, privatūs vežėjai turėtų ateiti į rinką ne anksčiau nei kitų metų rudenį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 24, 2013, 8:45 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:41 PM

Kaip rašo savaitraštis „Vilniaus diena“, sostinės savivaldybė dar rugsėjį patvirtino projektą, kuriuo privatūs vežėjai turėtų būti integruoti į bendrą viešojo transporto bilieto sistemą. Remiantis tarybos sprendimu, privatūs vežėjai turėtų ateiti į rinką ne anksčiau nei kitų metų rudenį. Savivaldybės skelbiamas konkursas bus ilgalaikis - septyneriems metams su galimybe pratęsti sutartį dar trejiems.

Iki tai įvyks, bendrovė „Vilniaus viešasis transportas“ paskelbė Keleivių pervežimo vietinio reguliaraus susisiekimo maršrutais paslaugų pirkimo konkursą. Sis konkursas trumpalaikis - šešiems mėnesiams su galimybe pratęsti dar šešiems.

Pasak VVT generalinio direktoriaus Gintaro Nakučio, kol kas paaiškėjo tik pirmos maršrutų grupės (trys maršrutai: Nr. 9 Agrastų st.-Zuikių g., Nr. 20 Žemieji Paneriai-Mūrinė Vokė-Lazdynai, Nr. 28 Žemieji Paneriai-Grigiškės) nugalėtojas.

Taip pat nustatytas nugalėtojas vežti keleivius ir ketvirtoje grupėje numatytu 40 maršrutu Fabijoniškės-S.Stanevičiaus g.-Centras, tačiau sutartis bus pasirašyta ne anksčiau kaip po 15 dienų, tad šiuo maršrutu mikroautobusai išvažiuos ne anksčiau kaip lapkričio viduryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.