Protinga suma automobiliui – penki vidutiniai atlyginimai

Protinga suma automobiliui įsigyti Lietuvoje yra penki vidutiniai atlyginimai, interviu naujienų tinklalapiui lrt.lt sako lengvųjų automobilių rinkos ekspertas Viktoras Daukšas. Tačiau, anot jo, pirkdami automobilį tautiečiai dažnai pasitiki tik savo žiniomis ir pagaili šimtinės kitos automobilį apžiūrėti servise.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytenis Radžiūnas, lrt.lt

2013-11-05 09:29, atnaujinta 2018-02-20 14:40

Transporto skelbimų portalo Autoplius.lt plėtros vadovas V.Daukšas atkreipia dėmesį: ne be priežasties automobiliai parduodami žemesne nei rinkos kaina – jie turi paslėptų defektų arba greitai atsirasiančių defektų.

„Geriau už automobilį sumokėti 10 proc. brangiau, tačiau nusipirkti geros būklės. Automobilio remontas dažnai kainuoja kur kas daugiau nei 10 proc. automobilio vertės. Be to, lietuviai dažnai pasitiki tik savo žiniomis ir nepatikrina automobilio servise. Perkant naudotą automobilį už vidutinę 10,4 tūkst. litų kainą, verta investuoti 100–150 Lt automobilio patikrai“, - pataria V.Daukšas.

Jo skaičiavimais, protinga suma automobiliui yra penki vidutiniai atlyginimai. Jis Lietuvoje yra beveik 2 tūkst. litų, todėl 10,4 tūkst. litų už naudotą automobilį yra optimali kaina.

Anot V.Daukšo, keturi penktadaliai lietuvių mano, kad geresnės kokybės automobiliai yra tie, kurie dar nėra važiavę Lietuvos keliais. Tiek lietuvių pirktų importuotą ir mūsų šalyje dar neeksploatuotą automobilį, parodė atlikta apklausa, rašo lrt.lt.

Autoplius.lt apklausos duomenimis, net 73 proc. apklausos dalyvių teigia, kad geriau pirkti užsienyje eksploatuotą automobilį – taip patikimiau. Jų manymu, tuomet mažesnė tikimybė, kad informacija apie automobilio būklę yra suklastota.

„Automobiliai iš Vokietijos turi keletą privalumų. Vokiečiai transporto priemones prižiūri kur kas atsakingiau nei prancūzai ar italai. Vokietijos keliai kur kas geresni nei Lietuvoje, nuvažiuojami didesni atstumai. Tai leidžia automobilio varikliui dirbti optimaliau“, - kalba V.Daukšas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.