Stovėti troleibuse – didelis vargas

Anksčiau įpratę keliauti pustuščiais autobusais ir troleibusais, Antakalnio gyventojai pasijuto nepatogiai, kai po transporto reformos rytais ir vakarais jiems tapo sunkiau pasiekti miesto centrą.

Rytinės grūstys miesto transporte Antakalnio gyventojams kelia siaubą.<br>D.Umbraso nuotr.
Rytinės grūstys miesto transporte Antakalnio gyventojams kelia siaubą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Nov 16, 2013, 5:00 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:25 AM

Antakalnio gyventojai raštais atakuoja savivaldybę. Juose reiškiamas pasipiktinimas transporto pertvarka, kuri esą apsunkino šiame rajone gyvenančių vilniečių keliones į miesto centrą, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Sostinė“.

Anksčiau iš Antakalnio į centrą kursavo keturių maršrutų troleibusai. Jie netgi rytais ir vakarais būdavo pustuščiai. Dabar liko du.

„Kodėl po pertvarkos troleibuso į centrą rytais tenka laukti 7–10 minučių? Kodėl mums pablogintos sąlygos, nes pavyksta įlipti tik į antrą ar trečią troleibusą?” – savivaldybės klausė 154 pasirašę Antakalnio gyventojai.

Studentus veža į paskaitas

Anksčiau iš Antakalnio į centrą veždavo 2-ojo, 3-iojo, 4-ojo ir 14-ojo maršrutų troleibusai. Dabar liko tik 2-asis ir 4-asis.

3-iojo maršruto troleibusai, atvykę iš Karoliniškių, apsuka ratą Šeimyniškių gatve ir grįžta į Karoliniškes, nepasiekę Antakalnio.

14-ojo maršruto troleibusai, kuriais Antakalnio gyventojai buvo įpratę pasiekti Karaliaus Mindaugo stotelę, dabar kursuoja taip pat Šeimyniškių gatve, Žaliuoju tiltu.

„2-ojo maršruto troleibusai rytais jau iš Saulėtekio atvažiuoja perpildyti, nes į paskaitas iš bendrabučių keliauja studentai. Jie kaip pradeda važiuoti prieš 8 valandą ryto, taip ir važiuoja iki vidurdienio.

Vėliau srautas sumažėja, bet po pietų vėl pasipila jaunimas. O vakarais studentai važiuoja į centrą pramogauti. Todėl mums, Antakalnio gyventojams, į šio maršruto troleibusus geriau nelipti”, – atsiduso Tverečiaus gatvėje gyvenanti Adelė Juodelienė.

Anot Antakalnio senbuvės, 2-ojo maršruto troleibusai prieš pertvarką kursuodavo gerokai dažniau.

Išlipa Šeimyniškių gatvėje

Antakalnio gatvėje gyvenančiam Adolfui Baniui labiausiai gaila 3-iojo maršruto.

Jo žodžiais, šis maršrutas tyčia marinamas. Jis buvo sutrumpintas iki Šeimyniškių gatvės.

„Tai vienas seniausių troleibusų maršrutų. Vežėjų aiškinimai, kad jame sumažėjo keleivių, ne argumentas. Dabar – dar blogiau. Tie, kurie buvo įpratę į Antakalnį keliauti šiuo maršrutu ir negirdėjo apie pertvarkas, nuvažiuoja į Šeimyniškių gatvę, nes troleibusas nuo Šv.Petro ir Povilo bažnyčios ten pasuka. Aš pats ne kartą užsimiršęs ten nuvažiavau, girdėjau, kaip kiti keleiviai keikė tokias pertvarkas”, – piktinosi A.Banys.

Jo nuomone, 3-iojo maršruto troleibusai iš Antakalnio į centrą galėtų kursuoti bent rytais ir vakarais, kai keleiviai netelpa į kitų maršrutų troleibusus.

Dažnai keičia tvarkaraščius

Studentė Evelina sutiko, kad anksčiau troleibusų iš Antakalnio į centrą buvo per daug, bet dabar jų per mažai.

Ją piktina, kad ne tik dažnai kaitaliojami maršrutai, bet ir tvarkaraščiai. „Pripranti važiuoti vienu laiku, prisiderini prie paskaitų, bet ateini į stotelę ir matai, kad vėl tvarkaraštis pakeistas”, – širdo Evelina.

Į senamiestį vyksta daugiau

Dar prieš miesto transporto pertvarką įmonė „Susisiekimo paslaugos” atliko Antakalnio gyventojų apklausą. Paaiškėjo, kad, palyginti su 2006 metais, keleivių srautai į Saulėtekį sumažėjo 10, o į Antakalnį – 5 procentais.

Tačiau keleivių, važiuojančių iš Antakalnio į centrą ir senamiestį, padaugėjo.

Apklausos duomenimis, rytinio piko keleiviai Antakalnyje – vidutinio amžiaus dirbantys žmonės, daugiausia moterys.

Tada pusė apklaustų keleivių džiaugėsi, kad darbo vietą gali pasiekti be persėdimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.