Sostinės centre – ženklų miškas ir kliūtys „Ikea“ klientams (schemos)

Norite nuvažiuoti apsipirkti į „Ikea“? Geriau ketvirtadienį ir penktadienį nekišti ten nosies, nebent neprieštaraujate pasistumdyti spūstyse ir pasistatyti mašiną ant žvyro. Antakalnio gyventojams taip pat verčiau pamiršti automobilius namuose.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Nov 27, 2013, 9:06 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:20 AM

Nuo trečiadienio iki penktadienio Vilniuje viešint aukščiausiems Europos Sąjungos valstybių vadovams bus gerokai apribotas eismas ir automobilių statymas centrinėse sostinės gatvėse.

Be to, po miestą nuolat lakstys pareigūnų su švyturėliais lydimos automobilių kolonos, todėl prognozuojama, kad eiliniams piliečiams teks stumdytis triskart didesnėse spūstyse.

Dar daugiau automobilių

Savaitės pabaigoje įvyksiantis Rytų partnerystės viršūnių susitikimas – vienas iš pačių svarbiausių Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos tarybai renginių.

Vilniečiai jau vasarą pajuto, ką reiškia būti blaškomais kaukiančių sirenų ir policijos švyturėliais lydimų valdininkų ekipažų, tačiau per šios savaitės renginius gatvėse greičiausiai bus kaip niekad daug automobilių.

BMW atstovybė „Krasta Auto“ prieš šį renginį Ūkio reikalų ministerijai perdavė papildomai daugiau nei 100 naujų automobilių - 78 BMW 3 serijos, 44 BMW 5 serijos ir 40 BMW 7 serijos mašinų.

Dešimt jų sudaro BMW 7 serijos šarvuoti automobiliai sustiprintu, sunkesniu nei įprastai kėbulu, neperšaunamais stiklais, neišsileidžiančiomis padangomis ir kitais saugumo priedais.

Rekomenduoja važiuoti autobusais

Nepaisant visų trukdžių, Vilniaus savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Eduardas Garbovskis tvirtino, kad iki šiol gyventojai dėl to nesiskundė.

„Tai svarbus renginys ne tik Vilniui, bet ir Lietuvai. Ttikimės, kad vairuotojai, į tai atsižvelgę, bus tam pakantūs. Visgi rekomenduojame nuo trečiadienio iki ketvirtadienio, jeigu yra galimybė, vietoj automobilio rinktis viešąjį transportą, kadangi jo eismas daugeliu atveju bus leidžiamas“, - tvirtino jis.

Didžiausios spūstys – link Antakalnio

Vilniaus savivaldybės specialistai prognozuoja, kad didžiausios spūstys ims formuotis ketvirtadienį vakare, o jas labiausiai pajus Antakalnio, Saulėtekio mikrorajonų ir Nemenčinės gyventojai.

Uždarius Arsenalo ir Kosciuškos gatves, automobilių gerokai padaugės Olimpiečių, Žvejų, Upės gatvėse, Olandų, Antakalnio, Konstitucijos, Šeimyniškių, Žirmūnų, Kalvarijų, Gedimino pr., Goštauto, Rinktinės ir Tuskulėnų gatvėse.

Skaičiuojama, kad vien Kosciuškos gatve darbo dienos vakarą pravažiuoja apie 5 tūkst. automobilių, taigi jiems teks sukti į aplinkines gatves.

Be to, eismą trikdys policijos lydimi svečių automobiliai. Daugiausiai jų sostinės gatvėmis važinės nuo ryto, o vėliau – nuo 15 val.

Prie parodų ir kongresų centro „Litexpo“ gyvenantiems žmonėms bus dar daugiau nepatogumų. Nuo lapkričio 27 dienos 16 val. iki 29 dienos 18 val. prie įvažiavimo į parodų centrą bus pastatyti laikinieji kelio ženklai, žmones stabdys pareigūnai, bet vietovės gyventojams bus leidžiama pravažiuoti.

Kitų apribojimų sąrašą pateikiame žemiau, o plačiau juos galite apžiūrėti galerijoje esančiose schemose.

Aktualu trečiadienį, lapkričio 27 dieną:

Nuo 7 val. draudžiama įvažiuoti į aikštelę prie Katedros a. esančios varpinės.

Nuo 18 val. draudžiama sustoti ir stovėti Vokiečių g. lyginėje pusėje (siaurojoje dalyje).

Nuo 20 val. draudžiama įvažiuoti į prekybos centro „IKEA“ aikštelių 1 ir 2 eiles.

Aktualu ketvirtadienį, lapkričio 28 dieną:

Iki 6 val. draudžiama sustoti ir stovėti Vokiečių g. lyginėje pusėje (siaurojoje dalyje).

Nuo 6 val. draudžiama įvažiuoti transporto priemonėms į šią Vokiečių g. dalį.

Nuo 6 val. iki 24 val. draudžiamas eismas L.Stuokos- Gucevičiaus gatvėje. Leidžiamas abipusis transporto eismas Liejyklos gatve iki Universiteto g. Draudžiama statyti transporto priemones Liejyklos g. atkarpoje tarp Totorių g. ir Universiteto g.

Nuo 6 val. draudžiama įvažiuoti į viešbučio „Novatel“ aikštelę iš Vilniaus g. pusės, taip pat draudžiama statyti taksi automobilius Vilniaus g. pradžioje.

Nuo 6 val. draudžiama įvažiuoti į gatvės dalį, esančią tarp Kudirkos a. ir prekybos centro „Gedimino 9“ .

Nuo 6 val. draudžiama sustoti ir stovėti transporto priemonėms Didžiosios g. dalyje nuo Rūdninkų g. iki Etmonų g.

Nuo 6 val. draudžiama įvažiuoti į Šv. Jono g.

Nuo 6 val. draudžiama įvažiuoti į Bernardinų ir Šiltadaržio gatves.

Nuo 17 val. iki 24 val. draudžiama įvažiuoti (išskyrus visuomeninį transportą) į Arsenalo ir Kosciuškos g.

Visą dieną draudžiama įvažiuoti į prekybos centro „IKEA“ aikštelių 1 ir 2 eiles.

Visą dieną draudžiama įvažiuoti į aikštelę prie Katedros a. esančios varpinės.

Aktualu penktadienį, lapkričio 29 dieną:

Nuo 6 val. iki 20 val. draudžiamas transporto priemonių eismas Universiteto gatvėje, taip pat draudžiama statyti transporto priemones L.Stuokos- Gucevičiaus g. atkarpoje nuo Liejyklos g. iki viešbučio „Kempinski“ ir ties viešbučio „Kempinski“ įėjimais, taip pat Liejyklos g. atkarpoje tarp Totorių g. ir Universiteto g.

Iki 20 val. draudžiama įvažiuoti į prekybos centro „IKEA“ aikštelių 1 ir 2 eiles.

Iki 20 val. draudžiama įvažiuoti į aikštelę prie Katedros a. esančios varpinės.

Iki 20 val. draudžiama įvažiuoti į viešbučio „Novatel“ aikštelę iš Vilniaus g. pusės, taip pat draudžiama statyti taksi automobilius Vilniaus g. pradžioje.

Iki 20 val. draudžiama įvažiuoti į gatvės dalį, esančią tarp Kudirkos a. ir prekybos centro „Gedimino 9“ .

Iki 20 val. draudžiama sustoti ir stovėti Didžiosios g. dalyje nuo Rūdninkų g. iki Etmonų g.

Iki 20 val. draudžiama įvažiuoti transporto priemonėms lyginę (siaurąją) Vokiečių g. dalį.

Iki 20 val. draudžiama įvažiuoti į Šv. Jono g.

Iki 20 val. draudžiama įvažiuoti į Bernardinų ir Šiltadaržio gatves.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.