Klaipėdiečių verslo planas – suklastoti stovėjimo leidimai

Apmokestinus automobilių statymą uostamiesčio kiemuose, atsirado ir leidimų statyti automobilį klastotojai.

Nenorintys mokėti už automobilio stovėjimą klaipėdiečiai nebijo klastoti leidimų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Nenorintys mokėti už automobilio stovėjimą klaipėdiečiai nebijo klastoti leidimų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ebus.lt ir lrytas.lt inf.

2013-11-28 10:31, atnaujinta 2018-02-20 02:47

Klaipėdos valdininkai tvirtina, kad klastotes išaiškinti nesudėtinga, o nustatyti suklastotų leidimų naudotojai yra traukiami ir administracinėn, ir baudžiamojon atsakomybėn. Bet vis tiek atsiranda nemažai gudručių, bandančių laimę.

Kaip praneša Klaipėdos savivaldybė, suklastotų leidimų padaugėjo pastaruoju metu, o klastočių kokybė geresnė nei pernai. Šį rudenį jau yra užfiksuoti 23 tokie atvejai.

Visais atvejais VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ kontrolieriai išrašė baudas už pažeidimą, o pagal surinktus duomenis Savivaldybės administracijos direktorius kreipėsi į Klaipėdos apskrities VPK dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo.

Už mokamą automobilių statymą surinkti pinigai skiriami transporto sistemos mieste tobulinimui.

Vien šiais metais iš surinktų pinigų buvo suremontuotos automobilių stovėjimo aikštelės Mažvydo al. 9 ir Tilžės g. 15. Sutvarkytas įvažiavimas į aikštelę Aukštojoje g., privažiavimas iki Šiaurės rago, Tiltų g. 19, Šaulių g. 23a, I.Kanto g. 42, S.Daukanto g. 33, 35, Galinio Pylimo g. 18-28 namų, Danės g. 7 ir 21, S.Dariaus ir S.Girėno g. 19-20, H.Manto g. 51 kiemai.

Taip pat suremontuotas šaligatvis ties Tilžės g. 15 aikštele, paženklintos įrengtos aikštelės M.Mažvydo alėjoje ir Tilžės g.

Iš tų pačių pinigų prie savivaldybės ir valstybinių įstaigų, institucijų, esančių vietine rinkliava už automobilių statymą Klaipėdos mieste apmokestintose vietose, įrengti kelio ženklai, informuojantys apie riboto laiko nemokamą stovėjimą. Iš viso pastatyti 29 ženklai, taip pat įrengti rinkliavos zonos ženklai, atstatyti autobusų stotelių ženklai.

Dalis rinkliavos lėšų teko viešojo transporto sistemai: įrengti miesto autobusų laukimo paviljonai – Luizos (Dragūnų kv.) ir Bangų stotelėse. Planuojama įrengti 3 paviljonus Nemuno (Minijos g. prie kolegijos), Berželio (pietinėje miesto dalyje) ir Universiteto stotelėse.

Uostamiesčio valdininkai atkreipė dėmesį, kad sukčiai ir klastotojai sąžiningų rinkliavos mokėtojų sąskaita irgi naudojasi šia pagerinta infrastruktūra, prie kurios kūrimo nenori prisidėti. Jie žadėjo nuosekliai išaiškinti tokius automobilininkus, kad nė vienas jų neišvengtų atsakomybės.

Asmuo, susigundęs suklastoti leidimą ar įsigyti suklastotą leidimą, rizikuoja kur kas daugiau nei tik bauda už taisyklių pažeidimą.

Baudžiamasis kodeksas už dokumentų klastojimą numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki trejų metų. Iki šiol suklastotų leidimų naudotojai buvo baudžiami 3000 litų bauda, jie taip pat turi teistumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.