Oksforde iškilmingai pradėta naujos kartos „Mini“ gamyba

„Mini" automobilius gaminantis koncernas „BMW Group“ pradeda naują etapą, kuriuo planuoja tęsti šių stilingų ir išskirtinių automobilių sėkmės istoriją. Jungtinėje Karalystėje, Oksforde, esančioje MINI gamykloje iškilmingu renginiu pradėta trečiosios kartos legendinio MINI hečbeko gamyba.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-02 15:39, atnaujinta 2018-02-20 00:57

Gamintojo teigimu, 1959 metais pirmą kartą pradėtas gaminti ir tikrą revoliuciją automobilių rinkoje sukėlęs „Mini Hatch“ ir toliau išlaikys savo žavesį bei dizainą, tačiau taps šiek tiek didesnis ir gerbėjus nustebins savo techninėmis savybėmis bei naujovėmis.

„Mini" automobiliai įkvepia madas diktuojančias kūrybingas asmenybes pačiuose įvairiausiuose pasaulio kraštuose. Tikimės, kad taip bus ir toliau, todėl siekdami, kad naujųjų MINI automobilių karta būtų tokia pat sėkminga kaip ir ankstesnė, jų dizaino kardinaliai nekeitėme.

Tačiau po jų išore slepiasi techniškai visiškai naujas automobilis“, - pristatymo metu sakė „BMW Group“ valdybos narys Peteris Schwarzenbaueris.

2014-ųjų pradžioje prekyboje pasirodysiantys naujieji MINI modeliai bus 9,8 cm ilgesni, 4,4 cm platesni ir 0,7 cm aukštesni nei jų pirmtakai.

Juose įmontuota 2,8 cm ilgesnė važiuoklė ir padidintas atstumas tarp ratų. Pakeitus automobilio matmenis, salonas tapo erdvesnis, o bagažinės tūris padidėjo iki 211 litrų.

Tai taip pat yra pirmasis šios klasės automobilis, siūlantis priekines LED tipo lempas standartinėje komplektacijoje arba adaptyvius LED žibintus papildomoje komplektacijoje.

Šio „Mini" automobilio pirkėjai galės rinktis vieną iš trijų naujų variklių su „Mini TwinPower Turbo“ technologija: 1,5 l trijų cilindrų benzininį 136 AG variklį, 2 l keturių cilindrų benzininį 192 AG variklį, skirtą „Cooper S“ modeliui, ir 1,5 l trijų cilindrų dyzelinį 116 AG variklį.

Šie varikliai galės būti derinami su šešių pavarų mechanine, šešių pavarų automatine arba šešių pavarų sportine-automatine greičių dėžėmis.

Naujosios kartos „Mini" gamą sudarys „Mini Cooper“, „Mini Cooper D“ ir „Mini Cooper S“ modeliai.

Kaip teigė „BMW Group“ valdybos narys Haraldas Krügeris, šiam legendiniam automobiliui Oksfordo gamykla pasirinkta neatsitiktinai. „Ši šalis yra tikra „Mini" automobilių gamybos širdis, tad simboliška, jog šimtaisiais šios mūsų gamyklos egzistavimo metais tęsiame MINI prekės ženklo sėkmės istoriją būtent čia pradėdami naujos kartos modelio gamybą“, - sakė jis.

Į savo gamyklas Jungtinėje Karalystėje (Oksforde, Svindone ir Hams Hole) koncernas 2012-2015 metų laikotarpiu iš viso planuoja investuoti apie 750 mln. svarų.

Oksforde, visų pirma, investuojama į tai, kad naujausi „Mini" automobiliai būtų gaminami dar tvariau ir efektyviau. Pavyzdžiui, gamyklos garažas papildytas daugiau negu tūkstančiu naujausios kartos robotų.

Tuo tarpu Hams Holo gamykloje investuota į naujos efektyvesnių benzininių ir dyzelinių variklių gamybos sistemos sukūrimą. Iš viso Jungtinėje Karalystėje „BMW Group“ nuo 2000-ųjų investavo daugiau negu 1,75 mlrd. svarų.

„Mini" gamykla Oksforde yra trečia pagal dydį gamykla Jungtinėje Karalystėje, surenkanti ir eksportuojanti automobilius. „Mini" sudaro 14 proc. šioje šalyje surenkamų lengvųjų automobilių ir 14 proc. iš Jungtinės Karalystės eksportuojamų automobilių. Šioje gamykloje yra gaminami „Mini Hatch“, „Convertible“, „Clubman“, „Clubvan“, „Roadster“ ir „Coupe“ modelių automobiliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.