Įspūdingiausius lenktynių momentus „Mercedes-Benz“ sudėjo į filmą (video)

„Mercedes-Benz“ istorijoje labai svarbią vietą užima automobilių sportas. Kai daugelis kitų gamintojų dar tik kūrėsi, eksperimentavo ir ieškojo išeičių iš finansinių problemų, sidabrinės strėlės buvo nepavejamos lenktynių trasose.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 9, 2013, 11:40 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:13 PM

Sidabrinėmis strėlėmis vadinti ir „Autounion“ („Audi“) automobiliai, tačiau šįkart į šlovingiausią istorijos tarpsnį atsigręžė „Mercedes-Benz“.

Prabangių vokiškų automobilių gamintojas sukūrė dokumentinį filmą „Stebuklingos akimirkos“ (angl. „Magical Moments“). Filme atpasakojama lenktynių istorija, kai „Formulė-1” dar neegzistavo.

Ketvirtajame dešimtmetyje „Mercedes-Benz“ sportiniai automobiliai turėdavo tiek galios, kiek pasiekia tik nedaugelis šiuolaikinių sportinių automobilių. Pavyzdžiui, „Mercedes-Benz W125“ turėjo net 646 AG, o jo maksimalus greitis siekė gerokai virš 400 km/val, nors apie prispaudžiamąją jėgą generuojančius sparnus ar plačias padangas tuo metu nebuvo nė kalbos.

Sidabrinių strėlių vardas dar kartą atgimė šeštajame dešimtmetyje, kai „Daimler-Benz“ startavo „Formulėje-1” ir iš karto ėmė skinti pergales.

Ištraukas iš šio filmo „Mercedes-Benz“ sudėjo į trumpą vaizdo siužetą, kuriame galima pamatyti daugumą garsiausių istorinių lenktyninių automobilių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.