Svečių iš Europos lauktuvės – pigesni BMW

Policijos ekipažų su mirksinčiais švyturėliais lydimi juodi BMW visą pusmetį buvo neatsiejami nuo Vilniaus kasdienybės. Tačiau prieš žiemos šventes sostinės senamiesčio gyventojai galės lengviau atsikvėpti, nes politikų kelionės liks tik prisiminimu.

Europos politikų naudoti automobiliai naujiems savininkams atiteks be jokių skiriamųjų ženklų.<br>D.Umbraso nuotr.
Europos politikų naudoti automobiliai naujiems savininkams atiteks be jokių skiriamųjų ženklų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Dec 17, 2013, 7:37 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:18 PM

Lietuva pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai estafetę perduos Graikijai, o paskutiniai BMW šią savaitę sugrįš į pardavėjų saloną. Čia jie užsibus neilgai, nes praktiškai visi automobiliai jau turi naujus šeimininkus.

Iš 180 automobilių 130 bus grąžinti BMW koncernui, o likę 50 – parduoti Lietuvoje. Tačiau daugelis iš jų turėjo būsimuosius šeimininkus dar vasarą, prieš prasidedant pirmininkavimo renginiams.

Šarvuoti automobiliai grįš į Vokietiją

BMW atstovybės „Krasta Auto Vilnius“ direktorė Rasa Klimavičiūtė atskleidė, kad nedidelis kiekis automobilių dar laukia savo savininkų, tačiau didžioji dalis Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai renginiams skirtų automobilių jau parduota.

Tarp parduodamų automobilių yra įvairių modelių – ir BMW 3, ir 5, ir 7 serijos automobilių. Patys brangiausi ir egzotiškiausi 7 klasės šarvuoti automobiliai buvo grąžinti gamintojui į Vokietiją.

Tačiau R.Klimavičiūtė patvirtino, kad tokie automobiliai naudojami ne vien valstybių vadovams saugoti ir esant poreikiui, šarvuotą automobilį gali užsisakyti bet kas.

Kokie politikai naudojo automobilius, liks nežinioje

ES svečius vežioję automobiliai naujiems savininkams atiduodami be jokių skiriamųjų ženklų – visi „europiniai“ lipdukai nulupami ir BMW niekaip nepažymimi, kad jais važinėjo įtakingiausi Europos asmenys.

R.Klimavičiūtė patvirtino, kad kai kurie pirkėjai pasidomi, kas važinėjo jų automobiliais, bet tai nedaro įtakos sprendimui pirkti. Be to, pasak jos, net norint nebūtų įmanoma pasakyti, koks politikas su kuriuo automobiliu važiavo, nes automobiliais visą pusmetį rūpinosi Užsienio reikalų ministerija, o juos naudojo daugybė svečių.

„Neakcentuojame to. Mūsų klientai nelabai domisi, kas važinėjo. Svarbiau, kad automobilis būtų tvarkingas, geros būklės“, - sakė pašnekovė.

Ji atskleidė, kad automobiliai buvo parduoti už tiek pat, kiek įprasta įkainoti naudotus modelius ir pardavėjai nemėgino papildomai uždirbti iš to, kad per renginius BMW naudojo žinomi žmonės.

Penktadaliu pigiau

Dauguma „europinių“ BMW nupirko Lietuvos įmonės, bet tarp pirkėjų yra ir privačių asmenų.

Visos mašinos parduotos apie 17-20 proc. pigiau, nei analogiški nauji modeliai.

Visi jie puikios būklės, vairuoti profesionalių vairuotojų vien tik mieste ir per pusmetį nenuriedėjo daugiau, nei 5 tūkst. kilometrų, todėl daugelis pirkėjų pasinaudojo proga užsisakyti BMW dar prieš atvykstant svečiams ir paskui įsigyti jį už naudoto automobilio kainą.

„Iš anksto šiais automobiliais pradėję domėtis pirkėjai turėjo plačias įrangos pasirinkimo galimybes ir galėjo susikomplektuoti BMW automobilius pagal savo poreikius.

Likusi dalis pirkėjų, kurie kreipėsi šiek tiek vėliau, įsigijo tokios komplektacijos BMW automobilius, kokie buvo naudojami pirmininkavimo ES Tarybai renginiuose“, - tvirtino R.Klimavičiūtė.

Nauda – įvaizdžio gerinimas

Jau anksčiau „Krasta Auto“ buvo suteikusi BMW automobilius tenisininkui Ričardui Berankiui ir jo treneriui Remigijui Balžekui bei bendradarbiauja su operos režisiere Dalia Ibelhauptaite, bet šį grandiozinį rėmimo projektą R.Klimavičiūtė vertino itin teigiamai.

„Tai buvo didžiausias mūsų kartu su koncernu „BMW Group” vykdytas įvaizdžio projektas. Labai vertiname galimybę būti vieno iš svarbiausių valstybinės reikšmės įvykių dalimi ir tokiu būdu prisidėti prie savo šalies įvaizdžio gerinimo“, - sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.