Kam reikės ir kam nereikės keisti padangų į žiemines?

Šalies keliais nuo lapkričio 10 iki kovo 31 dienos bus galima riedėti tik žieminėmis arba universaliomis padangomis „apautais“ automobiliais bei priekabomis, o šis reikalavimas bus taikomas ir daugiau kaip 3,5 tonos sveriančioms transporto priemonėms.

Jau laikas susirūpinti žieminėmis padangomis.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Jau laikas susirūpinti žieminėmis padangomis.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 24, 2014, 7:24 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 6:24 PM

Anksčiau tokio reikalavimo nebuvo.

Nuo spalio 11 dienos įsigaliojus naujai Kelių eismo taisyklių (KET) redakcijai, žieminėmis arba universaliomis padangomis turės būti aprūpinti automobiliai, priekabos, motociklai bei mopedai.

Lengvųjų ir krovininių N1 klasės automobilių vairuotojai turi įsidėmėti, jog šaltuoju periodu įkliuvus su vasarinėmis padangomis, transporto priemonės techninės apžiūros galiojimas bus panaikintas.

Naujieji KET pakeitimai labiausiai išgąsdino transporto įmonių savininkus, tačiau jie gali lengviau atsikvėpti.

Sunkiasvorių komercinių sunkvežimių savininkams KET pakeitimai nebus taikomi – šioms mašinoms skirtos padangos Lietuvoje skirstomos į specialios paskirties žiemines ir įprastines, o pastarosios nepriskiriamos vasarinio tipo padangų klasei.

Tai aktualu tik Skandinavijos šalyse veiklą vykdančioms transporto įmonėms, nes Švedijoje ir Norvegijoje šaltuoju periodu sunkvežimiai privalo būti aprūpinti tik žieminėmis padangomis.

Motociklų ir mopedų vairuotojai, norintys eksploatuoti transporto priemones nuo lapkričio 10 d., turėtų pasirūpinti žieminėmis arba universaliosiomis padangomis, nes to nepadarę, važinėti negalės.

Kaip ir anksčiau, dygliuotomis žieminėmis padangomis aprūpinti automobiliai turi būti paženklinti apie tai informuojančiu „smaigo“ ženklu.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.