Pakelėse padangas mėtantiems vairuotojams - didžiulės baudos

Prasidėjus vasarinių padangų keitimo karštymečiui, Aplinkos ministerija primena, kad praėjusių metų gegužę įsigaliojo dešimteriopai didesni aplinkai padarytos žalos atlyginimo dydžiai.

Už keturias išmestas padangas gali tekti sumokėti apie 500 litų.<br>Modesto Patašiaus nuotr.
Už keturias išmestas padangas gali tekti sumokėti apie 500 litų.<br>Modesto Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 29, 2014, 10:57 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 7:36 AM

„Šis dydis už ne vietoje išmestas padangas yra padidėjęs nuo 1,3 tūkst. litų iki 15 tūkst. litų už toną. Taigi, už keturias išmestas padangas gali tekti sumokėti apie 500 litų“, - perspėja ministerija.

Vienas tinkamesnių būdų atsikratyti senų padangų – nugabenti į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelę, kur jos priimamos nemokamai. Paprastai tokios aikštelės be mokesčio priima iki penkių padangų, bet priėmimo sąlygas nustato savivaldybės, todėl jos gali skirtis.

Kitas būdas atsikratyti senų padangų – jas atiduoti padangų pardavėjams. Visi šie pardavėjai, tarp jų ir prekybos centrai, privalo iš vartotojo nemokamai priimti padangų atliekas, jeigu jos skirtos to paties tipo transporto priemonei ir jeigu jų atiduodama tiek, kiek perkama.

Prekybos padangomis vietoje turi būti paskelbta rašytinė informacija vartotojams, kaip jie gali atiduoti padangų atliekas. Keičiant padangas automobilių remonto įmonėse, senosios priimamos nemokamai.

Juridiniams asmenims rekomenduojama padangų atliekas atiduoti jas tvarkančiai įmonei pagal padangų atliekų perdirbimo ir panaudojimo sutartį.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.