Ledu virtęs kelias Utenos kelininkams – nė motais

Jau antrą parą Utenos apskritį kaustantis plikledis rūpesčių kelia ne tik kelininkams. Ledu nukloti keliai, ypač - mažesnio eismo intensyvumo, kelia didelį nerimą gyventojams.

Utenos rajono gyventojai Jurgitai teko sau pasibarstyti kelią.<br>lrytas.lt
Utenos rajono gyventojai Jurgitai teko sau pasibarstyti kelią.<br>lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Eugenija Grižibauskienė

Jan 14, 2015, 1:17 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 3:15 AM

„Šiandien dirbau barstytuvu. Matyt dėdės kelininkai įsivaizduoja, kad plikas ledas yra kaip asfaltas - lygus, gražus ir blizgantis. Barsčiau dvi valandas. Žvyrą nešiojausi iš gretimo miško. Visą įkalnę teko nubarstyti. Pro šalį važiavusi draugė bandė sustoti ir man pagelbėti, bet pati į griovį nuslydo“, - lrytas.lt kelininkų darbu skundėsi piktinosi netoli Tauragnų, Kuktiškėse gyvenanti Jurgita.

Gyventojai tapo kelininkais

Į darbą kasdien tuo keliu važinėjanti moteris antradienio rytą įkalnę šalia Kuktiškių kaimo dvi valandas šturmavo. Trečiadienio rytą ji vėl pakliuvo į panašią situaciją.

„Tai yra 24 kilometrų kelio ruožas, kuriuo iš Tauragnų galima pasiekti Molėtų plentą. Juo važinėja geltoni autobusiukai su mokiniais. Kas atsakys, jei nutiks nelaimė? Pakelėje yra kaimai, kuriuose gyvena daug senyvų žmonių. Jiems bet kada gali prireikti medikų pagalbos.

„Susisiekimo ministerija kviečia visus partnerius, žiniasklaidą propaguoti saugų eismą. Štai kaip jis propaguojamas, - ironizavo pašnekovė. - Dvi paras kelias virtęs čiuožykla. Bent jau žvyro būtų šalikelėse papilta, juk tai ištisi kilometrai vingių, nuokalnių ir įkalnių“.

Šis kelio ruožas, pažymėtas 2813 numeriu, kelininkų dėmesio nesulaukė ir anksčiau. Iškritus gausiam sniegui šalia jo gyvenantys žmonės dvi savaites laukė, kol jį nuvalys.

„Kapstėmės per pusnis, kaip tik išmanėme. Dabar tenka patiems žvyrą barstyti. Kodėl mes turime dirbti kelininkų darbą?“, - piktinosi Utenos rajono gyventoja.

Kelininkams tas kelias – trečioje vietoje

„Toks staigus atlydys visus vieškelius pavertė ledu. Pirmiausia mes prižiūrime magistralinius ir krašto kelius. Rajoniniai keliai nėra barstomi. Ir jei vieną kartą pabarstytume, po tokios lijundros būtų mažas efektas. Juos reikėtų prižiūrėti sistemingai. Nei mes, nei kokio kito rajono kelininkai nei finansiškai nei fiziškai nesame pasiruošę visus vieškelius barstyti“, -savo argumentus dėstė Utenos kelių tarnybos vadovas Vygandas Žilėnas.

Jis aiškino, kad tarnyba teturinti aštuonis barstytuvus, kelininkai pluša po 20 valandų..

Kalbėdamas apie minėtą kelio ruožą kelių tarnybos viršininkas aiškino, kad dalis jo priklauso Molėtų kelių tarnybai.

„To kelio nėra barstomų kelių sąraše. Tai yra tik trečios reikšmės rajoninis kelias. Nuokalnės yra pabarstytos rankiniu būdu. Nuvažiuoti galima, jeigu nori“, - nukirto viršininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.