„Regitra“ nusprendė, ką daryti su kyšį ėmusiais egzaminuotojais

Praėjusią savaitę Kauno „Regitros“ filialą sukrėtė kyšininkavimo skandalas.

„Regitra“ atleido du egzaminuotojus, kurie už kyšius teigiamai įvertino prastai vairavusius būsimuosius vairuotojus.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
„Regitra“ atleido du egzaminuotojus, kurie už kyšius teigiamai įvertino prastai vairavusius būsimuosius vairuotojus.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 15, 2015, 6:35 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 3:16 PM

Tyrėjai išsiaiškino, kad keli Jurbarko rajono policijos komisariato pareigūnai bei jų kolega iš Kauno apskrities VPK Viešosios policijos skyriaus per keletą civilių asmenų tarpininkaudavo 150 – 180 eurų kyšiais paperkant „Regitros“ Kauno skyriaus praktinio vairavimo egzaminuotojus.

„Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas neslėpė, kad tai įmonei – didelė gėda.

Penktadienį „Regitra“ pranešė, kad du egzaminus Kaune priiminėję specialistai sulaukė sankcijų – jie atleisti iš darbo.

Abu jie atleisti po to, kai gavus papildomą informaciją ir peržiūrėjus jų priimamų egzaminų vaizdo medžiagą bei išnagrinėjus egzaminų metu pildytus protokolus, buvo nustatyta, jog abu darbuotojai, atlikdami jiems patikėtas darbo funkcijas, nevykdė teisės aktuose jiems nustatytų pareigų, veikė akivaizdžiai bei nepateisinamai nepaisydami jiems suteiktų įgaliojimų.

Dėl tokių veiksmų du egzaminai, kurie turėjo būti įvertinti kaip neišlaikyti, buvo įvertinti teigiamai, o tai lėmė nepagrįstą teisės vairuoti suteikimą.

„Regitros“ teigimu, padaryti darbo pareigų pažeidimai – profesinės etikos nuostatų nesilaikymas bei egzaminuotojo darbą reglamentuojančių teisės aktų nesilaikymas, yra tokie nusižengimai, už kuriuos „Regitra“ generalinio direktoriaus patvirtintame Įgaliojimų egzaminuoti vairuotojus suteikimo, pratęsimo, sustabdymo ar panaikinimo tvarkos apraše numatyta, kad įgaliojimai egzaminuoti yra sustabdomi.

„Šių „Regitros“ darbuotojų veiksmai taip pat pakenkė įmonės įvaizdžiui ir suteikė pagrindą abejoti tokios jautrios funkcijos, kaip vairuotojų egzaminavimas, skaidrumu“, – akcentavo S.Šuminas.

„Regitros“ vadovų nuomone, kolegų veiksmai, kurie gali būti siejami su galimu kyšininkavimu, nėra įmonės „vizitinė kortelė“ – įmonėje buvo ir bus vykdomos įvairios priemonės, mažinančios galimą korupcijos pasireiškimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.