Sugalvojo, kaip sumažinti spūstis – ribos gatvių remontą

Pirmosiomis rugsėjo savaitėmis magistralinėse Vilniaus gatvėse susidarius spūstims, savivaldybė ėmėsi papildomų priemonių – nusprendė pirmas dvi rugsėjo savaites riboti gatvių remonto darbus, kad mieste spūsčių sumažėtų ir tai kiek įmanoma mažiau trukdytų vilniečiams, keliaujantiems į ugdymo įstaigas, darbus.

Vilniuje transporto srautai lyginant su liepos mėnesiu išaugo maždaug 35 proc.<br>VRT, Sauliaus Žiūros nuotr.
Vilniuje transporto srautai lyginant su liepos mėnesiu išaugo maždaug 35 proc.<br>VRT, Sauliaus Žiūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 3, 2015, 4:13 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 4:46 PM

„Bet kokie pradėti ar netrukus planuojami pradėti kelių remonto darbai, kurie yra ne einamieji turi vykti tik išimtiniais atvejais. Labai gaila, bet kai kurių darbų išvengti negalima. Kitąmet kai pasirašinėsime naujas sutartis dėl remonto, aiškiai numatysime taisykles, kad darbai kiek įmanoma mažiau trukdytų miestiečiams“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Pasak „Susisiekimo paslaugų“ Eismo skyriaus vadovo Aleksejaus Apanovičiaus, transporto srautai palyginus su liepa išaugo maždaug 35 proc., o kai kuriose gatvėse – net ir 50 proc. Viešojo transporto keleivių skaičius rugsėjį padidėja apie 30 proc.

Didžiausios spūstys būna piko metu: ryte 6.30 val. iki 9 valandos ir vakare nuo 16.30 iki 18.30 valandos.

Didžiausios automobilių grūstys susidaro pagrindiniuose Vilniaus keliuose: Vakariniame aplinkkelyje, Ukmergės g., Geležinio Vilko g., Olandų g., Laisvės pr. ir Tūkstantmečio g.

Ruošiantis suintensyvėjusiam eismui rugsėjį, sostinės savivaldybė geltonais koriais paženklino septynias sankryžas, kuriose vairuotojai dažniausiai pažeidinėjo Kelių eismo taisykles, kai įvažiuodami į sankryžą, sustodavo joje ir taip sudarydavo kliūtis, trukdydami kitų transporto priemonių eismui.

Šiose sankryžose atsirado ir nauji informaciniai skydai, perspėjantys neblokuoti sankryžos. Švieslentėse vairuotojams nuolat siunčiami pranešimai apie saugų eismą.

Savivaldybė taip pat suformavo 23 iškiliąsias pėsčiųjų perėjas, 17-oje vietų įrengė kryptinį perėjos apšvietimą, 11-oje perėjų – greičių mažinimo kalnelius, 9-iose – saugumo saleles. Prieš rugsėjo 1-ąją taip pat įrengti 132 geltoni skydai pėsčiųjų perėjose, 32 geltoni mirksintys žibintai, 171 įspėjamasis stulpelis bei du greičio rodymo ženklai.

Pirmas dvi rugsėjo savaites kelių remonto darbai savivaldybės nurodymu bus kiek įmanoma ribojami, išimtis – strateginis objektas – Vakarinio aplinkkelio III etapo tiesiant paskutinę kelio atkarpą nuo Ozo iki Ukmergės gatvės darbai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.