Sukilo draudikai: žiemą naudoti vasarinių padangų neleis

Vairuotojai, norintys su vasarinėmis padangomis važinėti iki gruodžio pirmosios ir visą kovą, jei tik keliuose nėra sniego ir ledo, pokyčių nesulaukė. Saugaus eismo komisija šiemet paliko galioti seną tvarką ir nusprendė atidėti naują pasiūlymą kitiems metams. Naujovių bus galima sulaukti tik kovo mėnesį.

Vairuotojai vasarines padangas turi pasikeisti iki lapkričio 10 dienos, nes po to grės baudos.<br>T.Bauro nuotr.
Vairuotojai vasarines padangas turi pasikeisti iki lapkričio 10 dienos, nes po to grės baudos.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 19, 2015, 3:14 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 4:01 AM

Susisiekimo ministerija siūlė vasarines padangas drausti tik nuo gruodžio 1-osios iki kovo 1 dienos, tačiau tam nebuvo pritarta ir galioti liko dabartinis draudimas – nuo lapkričio 10 iki kovo 31 dienos.

Pirmadienį susisiekimo viceministras Saulius Girdauskas LRT aiškino, kad situacija dar nesubrendo, kad būtų priimtas naujas sprendimas.

Labiausiai laukiama duomenų iš policijos, kaip vairuotojai vykdo įpareigojimą, ar visi lapkričio mėnesį pasikeičia padangas.

Viceministras atkreipė dėmesį į vairuotojų nusiskundimus, esą lapkritį, ypač mėnesio pradžioje, sunku patekti į autoservizą.

Pasak viceministro, Susisiekimo ministerijos pasiūlymu stengtasi į situaciją pažvelgti lanksčiai. „Niekam nedraudžiame naudoti tiek žieminių, tiek dygliuotų padangų. Lygiai taip pat pavasarį, jei atšilęs oras, vairuotojas padangas gali pasirinkti pats“, – sakė viceministras.

Nuo lapkričio 10-osios iki lapkričio 30-osios ir nuo kovo 2-osios iki kovo 31-osios buvo siūloma drausti važinėti su vasarinėmis padangomis tuo metu, kai važiuojamoji kelio dalis yra apsnigta ar apledėjusi. Tokiu būdu pats vairuotojas būtų turėjęs įvertinti, ar kelio danga vis dar tinkama važinėti su vasarinėmis padangomis.

Lietuvos draudikų asociacijos direktorius Andrius Romanovskis pasisakė prieš pokyčius ir aiškino, kad draudikai nori išgirsti argumentus, kodėl reikėtų priimti tokį sprendimą.

„Mūsų žalų statistika rodo, kad tokie pokyčiai gali sukelti avaringumą“, – LRT sakė A.Romanovskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.